Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ блискавично закінчила слідство у справі Луценка

Пістолетне право 4448 переглядів

Опубліковано - 28.01.2011 16:43 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ блискавично закінчила слідство у справі Луценка
ГПУ блискавично закінчила слідство у справі Луценка
Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишніх Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та трьох співробітників цього міністерства.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

26 січня Луценку пред’явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян вчинене працівником правоохоронного органу).

Встановлені досудовим слідством збитки державі становлять понад 970 тис. грн. З метою їх відшкодування на майно обвинувачених накладено арешт.

Обвинуваченим оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

Коментуючи цей факт, прес-служба НС запропонувала зафіксувати на міжнародному рівні нечувану опретивність правоохороців.

"Генеральна прокуратура України цілком справедливо претендує на внесення в Книгу рекордів Гіннеса як правоохоронний орган, слідчі якого з неймовірною швидкістю розслідують кримінальні справи проти представників опозиції." - заявила прес-служба.

“Народна самооборона” нагадує, що 25 січня цього року Генеральна прокуратура порушила проти Юрія Луценка кримінальну справу за нібито незаконні витрати коштів на святкування Дня міліції. Того ж дня екс-міністру було пред'явлено звинувачення. А вже наступного дня, 26 січня, всі три справи проти Юрія Луценка (справа “водія”, “отруєння Ющенка” і “День міліції”) були об'єднані в одну, а досудове слідство по ним було закінчене.

“Народна самооборона” відверто здивована, адже всього лише за 2 дні офіційного розслідування справи по “Дню міліції” у Генпрокуратура “нарила” проти Юрія Луценка додаткові 20 томів макулатури.

Начальник Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький на питання преси про те, як могла прокуратура розслідувати справу всього лише за 2 дні , відповів буквально наступне: “Усе було готово”.

Але “Народна самооборона” тепер хоче запитати у співробітників прокуратури: панове, а в суді у вас теж вже все готово? Чи не розгляне суд за вашого “сприяння” всі три справи Юрія Луценка з такою ж швидкістю, як ви розслідували справу по Дню міліції? Чи не будуть українські судді також претендувати на внесення в книгу рекордів Гіннеса як такі, що найшвидше в світі розглядають справи проти політичних опонентів чинної влади?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.