Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. ГПУ позадкує?

Кримінал 4601 перегляд

Опубліковано - 1.02.2011 16:48 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. ГПУ позадкує?
Справа Гонгадзе. ГПУ позадкує?
У Генпрокуратурі України вважають передчасними висновки про те, що суд ухвалив остаточне рішення щодо кваліфікації звинувачення екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу.

Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник відділу підтримки державного обвинувачення в судах Генпрокуратури Володимир Шилов.

"Вважаємо, що прийняте судом рішення цілком законне і обґрунтоване", - сказав він, коментуючи рішення Печерського суду Києва про відмову в задоволенні скарги представника інтересів Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко і потерпілого Олексія Подольського на постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи щодо Пукача в частині обвинувачення у замовному характері вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Висловлювання в деяких ЗМІ про те, що судом прийнято остаточне рішення, що вбивство Гонгадзе не було замовним, є передчасними", - наголосив Шилов.

На його думку, на цьому етапі передчасними є і подібні клопотання потерпілої сторони, оскільки кваліфікація дій Пукача може бути змінена при розгляді справи в суді по суті.

"Це не є остаточним обвинуваченням. Воно може бути змінене в суді при розгляді по суті", - сказав начальник відділу.

Крім того, він висловив думку про те, що Теличенко також передчасно давати оцінки рішення суду про нібито намір слідства не притягати до відповідальності замовників вбивства і "зробити крайнім Кравченка".

Шилов нагадав, що розслідування кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе щодо невстановлених осіб триває. "Не виключена можливість зміни обвинувачення в суді, в тому числі Пукачу", - сказав він.

За словами Шилова, немає принципової різниці відповідальності між виконанням злочинного наказу й убивством на замовлення.

Як повідомлялося раніше, 31 січня Печерський районний суд Києва визнав законною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи стосовно Пукача в частині обвинувачення у замовному характері вбивстві журналіста Гонгадзе.

Це рішення може бути оскаржене протягом 7 днів в апеляційному порядку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.