Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко заявила, що уряд всіляко сприяє збагаченню олігархів за рахунок платників податків

Економіка 4581 перегляд

Опубліковано - 3.02.2011 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко заявила, що уряд всіляко сприяє збагаченню олігархів за рахунок платників податків
Тимошенко заявила, що уряд всіляко сприяє збагаченню олігархів за рахунок платників податків
Юлія Тимошенко заявляє, що уряд дозволив олігархам запустити схему, за якою вони отримуватимуть надприбутки, а витрати будуть покладені на бюджет держави.

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в результаті підписання мирової угоди між урядом України та компанією "Vanco Prykerchenska" українських олігархів буде допущено до розробки родовищ Чорного моря, за що вони отримуватимуть значні прибутки в той час, як все податкове навантаження нестиме держава.

"Так, як виписана ця угода, і такі права, які надані компанії офшорній "Vanco", я можу стверджувати, що Україна ніколи не отримає ні податків, ні продукції, ні прибутків – нічого. По суті справи, шельф Чорного моря забирається сьогодні у народу України і дарується олігархії, яка оточує Президента", - заявила Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Юлія Тимошенко підкреслила, що за компанією "Vanco Prykerchenska" стоять українські олігархи. "Компанія "Vanco" – це лише ширма, і, якщо розібратися в тому, скільки їй реально належить, то приблизно в районі 10%, якщо подивитися всі засновницькі документи. 90% належать кланам України", - стверджує вона.

"Вони зовсім не проводять ніякого тендеру, і умови, які передбачені в цій угоді, є відвертим, цинічним грабунком України", - заявила екс-прем'єр.

Екс-прем'єр зазначила, що умови нової угоди між урядом і компанією "Vanco Prykerchenska" залишаться незмінними. "На запит журналістів заступник Міністра навколишнього природного середовища дав наступну відповідь: вже зараз, сьогодні, якщо переговори завершаться успішно і мирову угоду буде підписано, а це значить, знову віддадуть в це кримінальне угрупування шельф Чорного моря України, "Vanco Prykerchenska" зможе поновити діяльність на підставі раніше укладеної угоди про розподіл продукції. Істотних змін у цій угоді не буде", - повідомила вона.

Тимошенко вважає дезинформацією суспільства заяви представників влади про паритетність розподілу ресурсів, видобутих та реалізованих з родовищ шельфу Чорного моря, між урядом і компанією "Vanco Prykerchenska". "Повернемося до того, чому я розривала угоду з "Vanco Prykerchenska". Угода, яка підписана, передбачає наступні положення: що на перший період, на чотири роки, з усього продукту, який буде видобуватися, 70% зразу віддається компанії "Vanco Prykerchenska" для компенсації вкладених ресурсів, і буде це продовжуватися стільки, скільки захоче "Vanco". А 30%, які залишаються, будуть ділитися між "Vanco" і Україною (відповідно) 70% і 30%. Усі обов’язкові платежі – передбачено, що Україна буде платити своєю долею", - сказала вона.

"Максимум, що при таких домовленостях буде отримувати Україна, а вірніше, те, що передбачено для неї – це 10% від продукту, який буде видобуватися на шельфі. І такі права, які надані офшорній компанії "Vanco", я можу стверджувати, що Україна ніколи не отримає", - застерегла екс-прем'єр.

Юлія Тимошенко переконана, що, підписуючи угоду з компанією "Vanco Prykerchenska", уряд діє всупереч інтересам України. "Вони, забираючи у держави стратегічне майбутнє свою крадіжку здійснюють публічно, неприховано, таким чином легалізуючи її в очах суспільства. Але це крадіжка", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що коли була керівником уряду - активно заважала Вікторові Ющенку та Вікторові Януковичу у запроваджені цієї схеми, за що була звільнена з посади.

"Звільнили переважно тому, що я не погоджувалася разом з Президентом Ющенком сповідувати подвійні стандарти і не погоджувалася продовжувати політику на найвищому рівні в державі, яка зміцнювала економічні і політичні позиції олігархії України, яка розподіляла на їх користь всі національні багатства", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що її було звільнено 8 вересня 2005 року, а вже 22 грудня 2005 року уряд Юрія Єханурова ухвалив постанову про проведення конкурсу на залучення інвесторів для розробки родовищ Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря. "Цю постанову лобіювали і фінансували в тіньовому режимі ті ж самі клани, які оточували Кучму, оточували Ющенка і сьогодні оточують Януковича, його головні спонсори", - зазначила вона.

Тимошенко звернула увагу на те, що вже 19 квітня 2006 року конкурс було визнано таким, що відбувся, а його переможцем стала нікому не відома компанія "Vanco International Ltd", яка одразу передала усі права компанії "Vanco Prykerchenska" зі статутним капіталом 12 тисяч доларів і засновниками-студентами.

"На превеликий жаль, там ті ж самі актори – це пан Клюєв, пан Ющенко, які публічно підписали капітуляцію України і здачу її національних інтересів", - резюмувала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.