Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці масово тікають в Європу

За право людини 5133 перегляди

Опубліковано - 7.02.2011 10:34 | Всі новини | Версія для друку

Українці масово тікають в Європу
Українці масово тікають в Європу
На сьогоднішній день вже 5-7 тисяч громадян України подали заяви до консульських установ Угорщини про отримання угорського громадянства

За інформацією депутата Європарламенту від Угорщини Бела Ковача, що нещодавно відкрив свій офіс у Береговому, їх вже 5-7 тисяч і кожні півгодини з´являється ще один.

При цьому на думку Ковача, відносинам між Угорщиною та Україною це не зашкодить - адже «українська держава розуміє ситуацію».

У свою чергу український МЗС на цей рахунок досі нічого не заявив.

За даними офіційного Будапешта, лише за минулий тиждень до консульських установ Угорщини надійшло близько 12 000 заяв про отримання угорського громадянства. Але поки що найчастіше звертаються не українські жителі Закарпаття, а громадяни Сербії, Словаччини та Румунії.

Очікується, що угорський паспорт в 2011 році зможуть отримати за спрощеною схемою від 250 до 400 тисяч людей з різних країн: період оформлення документів скоротився з 1 року до 3 місяців.

Як відомо, великі угорські діаспори є в Румунії (найбільш велика), в Україні у Закарпатській області, у Сербії та Словаччині.

Нагадаємо, угорський закон, який полегшує угорцям-іноземцям отримання громадянства, набув чинності 1 січня 2011 року - і скористатися ним можуть не тільки етнічні угорці, яких на Закарпатті проживає не менше 150 тисяч.

Умови для отримання громадянства мінімальні: несудимість, базове знання угорської та угорське коріння. Причому поняття «коренів» дуже умовно: достатньо, щоб хтось з ваших найближчих родичів народився на території Закарпаття до 1920 року або у воєнний період (1938-45).

Підданими угорської корони були дідусі та бабусі всіх корінних закарпатців, і для підтвердження спорідненості достатньо звернутися до обласного архіву в закарпатському місті Берегове. Можливий і інший варіант - фіктивний шлюб з закарпатцем (або закарпаткою).

Настільки легкого способу стати громадянином ЄС (а значить, офіційно працевлаштуватися там) українці ще не отримували.

Нагадаємо також, в кінці грудня угорці, які проживають на території України отримали право обирати і бути обраними до парламенту Угорщини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.