Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Астероїд CQ1 різко змінив свою орбіту після зустрічі з Землею

У світі науки 5070 переглядів

Опубліковано - 7.02.2011 10:58 | Всі новини | Версія для друку

Астероїд CQ1 різко змінив свою орбіту після зустрічі з Землею
Астероїд CQ1 різко змінив свою орбіту після зустрічі з Землею
Астероїд 2011 CQ1, виявлений напередодні астрономами обсерваторії Catalina Sky Survey, пролетів повз нашої планети в 19:39 за Грінвічем (21:39 за київським часом) на висоті в 5,48 тисячі кілометрів і сильно змінив свою траекторію.

Раніше повідомлялося, що 2011 CQ1 пролетить на відстані 20 тисяч кілометрів від Землі. Відзначимо, що радіус Землі становить близько 6,3 тисячі кілометрів.
"Цей об'єкт, приблизно одного метра в діаметрі, наразі став найближчим у нашому каталозі небесних тіл, які наближаються до Землі ", - повідомляє сайт програми NASA зі стеження за небесними тілами, які зближуються із Землею (Near Earth Object Office).

Небесне тіло пролетіло на відстані близько 0,85 радіуса Землі над Тихим океаном, причому тяжіння нашої планети зігнуло його траєкторію під кутом 60 градусів. У результаті астероїд перейшов із сімейства Аполлона (до нього належать об'єкти, чия орбіта переважно знаходиться за межами земної) в сімейство Атона (астероїди чиї орбіти знаходяться всередині орбіти Землі).

Згідно даним NASA, розмір астероїда становив близько метра. Астрономи відзначають, що об'єкти такого розміру дуже важко виявити. У середньому кожні кілька тижнів один такий астероїд входить в земну атмосферу і повністю в ній згорає, утворюючи болід.

Нагадаємо, раніше російські астрономи прорахували, що тісне зближення астероїда Апофіс із Землею може статися 13 квітня 2036 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.