Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гендерна нерівність: жінкам в Україні важче вести бізнес

За право людини 5565 переглядів

Опубліковано - 9.02.2011 12:12 | Всі новини | Версія для друку

Гендерна нерівність: жінкам в Україні важче вести бізнес
Гендерна нерівність: жінкам в Україні важче вести бізнес
В Україні жінкам значно складніше вести бізнес, аніж чоловікам. Такого висновку дійшли фахівці Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у ході нового дослідження гендерної рівності у підприємництві.

З поміж усіх секторів української економіки найбільше жінок-підприємців задіяно у громадському харчуванні, торгівлі та послугах, а найменше їх у будівельному бізнесі. І чим більше підприємство, тим більша ймовірність, що його очолює чоловік.

Лише 6 відсотків жінок-бізнесменів керують великим бізнесом, підприємствами з понад 250 співробітниками. Власники бізнесу, чоловіки – не схильні наймати на керівні посади жінок, каже гендерний спеціаліст Міжнародної фінансової корпорації Денис Торхов. Як виявило дослідження, бізнесвімен відчувають більше регуляторне навантаження. До них з перевірками частіше заходять представники контролюючих органів, аніж до чоловіків-підприємців, і дозволів на бізнес їм доводиться отримувати більше на 6 відсотків.

Доступ до ресурсів

Жінкам важче розпочинати бізнес, бо немає доступу до ресурсів. „Жінці важче взяти кредит у банку, бо їй немає що давати в заставу. Приватизація в Україні фактично пройшла повз жінок, і 95 відсотків капіталу зосереджено в руках чоловіків, а у жінок лише 5 відсотків. Хоча жінки важче беруть кредити, але відають їх справніше, і це вже доведено. Банки повинні це враховувати”, - каже керівник Західного регіонального центру „Жіночі перспективи” Любов Максимович.

Те, що жінки більше представлені у малому бізнесі свідчить про їхню персональну відповідальність, каже Максимович, адже на великих підприємствах частіше приймаються колегіальні рішення, де персональну відповідальність знівельовано. Дослідження також засвідчило, що чим більше у керівництві компанії жінок, тим кращі його фінансові показники.

Сьогодні лише 22 відсотки бізнесу в Україні належить жінкам. У європейських країнах, цей показник іноді удвічі вищий. Дослідженням охоплено близько 1,7 підприємств і 300 підприємців у 25 областях Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.