Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Бензин дорожчає через Януковича з Азаровим

Добробут 4113 переглядів

Опубліковано - 14.02.2011 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Бензин дорожчає через Януковича з Азаровим
Україна для людей. Бензин дорожчає через Януковича з Азаровим
Дії влади призвели до стрімкого подорожчання паливно-мастильних матеріалів.

Про це заявила член фракції «БЮТ-Батьківщина» Антоніна Болюра, повідомляє прес-служба блоку.

Вона зазначила, що у лютому вартість бензину марки «А-95» переступила ціну в 9 грн. за літр, і «це не кінцева ціна, оскільки на сьогоднішній день на заправках ще продається бензин, поставки якого відбувалися до нового року».

«Хочеться нагадати діючому уряду, що у Податковому кодексі, прийнятому наприкінці 2010 року саме за пропозицією Кабінету міністрів, передбачено збільшення акцизного податку на моторні бензини – з 132 до 182 євро за тонну. Також було запроваджено оподаткування зрідженого газу, який використовується як паливо», - сказала Антоніна Болюра.

«Тоді автори таких змін пояснювали, що збільшення акцизного податку на пальне пов’язане з компенсацією втрат бюджету внаслідок відміни щорічного «транспортного збору». Але ж для забезпечення аналогічних надходжень до бюджету вартість палива було достатньо збільшити на 12 коп. на літр», - наголосила народний депутат.

Вона також зазначила, що експерти одноголосно попереджали, що таке збільшення акцизного податку на паливо призведе до різкого подорожчання бензину на автозаправках.

Як відомо, ціни на бензин 1 лютого до вечора подолали психологічну планку в 9 гривень за літр. На деяких заправках у Донецьку його відпускали навіть по 9,20 гривень за літр. В інших регіонах вартість літра А-95 наближається до 9 грн. Так, у Києві 8,72-8,8 грн, у Харкові та Львові – 8,6-8,8 грн, в Криму – до 8,9 грн за літр. Найдешевший бензин у Чернівецькій області – 8,25 грн за літр.

Також повідомлялося, що на минулому тижні нібито досягнута домовленість між трейдерами та урядом, що до середини лютого А-95 не буде дорожче 9 гривень. Президент асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук стверджує, повідомляє ZIK, що така ціна – збиток для бензоколонок, оскільки як розрахунки самих чиновників показують 9,3-9,4 гривень за літр А-95 до середини лютого і близько 8,4 гривень на дизельне паливо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.