Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У парламенті утворилася нова група з позафракційних нардепів

Влада 3615 переглядів

Опубліковано - 16.02.2011 12:29 | Всі новини | Версія для друку

У парламенті утворилася нова група з позафракційних нардепів
У парламенті утворилася нова група з позафракційних нардепів
У Верховній Раді створено депутатську групу «Реформи заради майбутнього», до якої увійшли позафракційні депутати.

Про це повідомив на засіданні парламенту голова ВР Володимир Литвин.

Він зазначив, що до складу групи увійшли 20 народних депутатів.

Головою групи обрано депутата Ігоря Рибакова, а заступником – Володимира Каплієнка.

Спікер також повідомив, що до складу цієї групи увійшли також народні депутати Валерій Камчатий, Раїса Сорочинська-Кириленко, Олександр Буджернак, Олександр Бобильов, Арнольд Радовець, Євген Константинов, Іван Сідельник, Петро Гасюк, Геннадій Задирко, Тарас Чорновіл, Віталій Курило, Іван Денькович, Юрій Крук, Валерій Гацько, Микола Трайдук, Олег Гейман, Павло Мовчан, Іван Плющ.

Від “Аратти”: отже, утворення нової депутатської групи наочно засвідчує, що повернення до Конституції 1996 року реанімує суспільно небезпечне явище, яке, існувало за часів Кучми, а саме відсутність чіткої структурованості парламенту за ознакою партійної приналежності. Що в свою чергу, не відповідає головному принципу виборчого законодавства. Адже, правом висування кандидатів у народні депутати наділені виключно політичні партії.

Відповідно до цього, виборець голосує не тільки й не стільки за конкретну людину, а за передвибочу програму політичної партії, яка, згідно з законом, ухвалюється з'їздом політичної партії. Всі члени партії та безпартійні, які реєструються від певної політичної сили, цим фактом підтверджують, що вони згодні з программою і добровільно беруть на себе обов'язок її виконувати під час депутатської каденції і дотримуватися партійної дисціпліни.

Тепер виникає питання: кого презентують нардепи, які стали позафракційними? Адже, вийшовши зі складу партійних фракцій, вони тим самим, склали з себе зобов'язання виконувати передвиборчу програму, за яку голосували ми, виборці. Ми не голосували за представників, які не мають жодної програми, а відтак - жодних зобов'язань перед громадянами, які делегували їм владні повноваження. Тобто, постає питання: кого, окрім самих себе, презентують ці нардепи, за що конкретно відповідають і в чиїх інтересах виконують владні повноваження?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.