Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для виїзду за кордон українцям знадобляться нові права

Влада 3772 перегляди

Опубліковано - 16.02.2011 12:40 | Всі новини | Версія для друку

Для виїзду за кордон українцям знадобляться нові права
Для виїзду за кордон українцям знадобляться нові права
З 29 березня 2011 в посвідченнях українських водіїв, які виїжджають за кордон за кермом автомобіля, повинна бути вказана дата закінчення терміну дії посвідчення.

Відповідні вимоги містить Міжнародна Конвенція про дорожній рух, учасником якої є Україна з 1974 року.

Про це йдеться в поясненні Міністерства внутрішніх справ до проекту змін до постанови Кабміну про порядок видачі посвідчень водія, повідомила Ліга.

Прес-секретар МВС України Ірина Шинкаренко відзначила, що на сьогоднішній день основним документом, який регулює міжнародний дорожній рух і встановлює вимоги до його учасників та їх документів, є Міжнародна Конвенція про дорожній рух 1968 року (з поправками, які набрали чинності 26 березня 2006 року).

"Згідно з її вимогам, з 29 березня 2011 (додаток 6 Конвенції) у посвідченні водія повинна бути вказана дата закінчення терміну його дії. Україна є учасником Конвенції з 1974 року. Тому тепер всі водії, які отримають посвідчення на території нашої держави після зазначеної дати і мають намір відвідати країни, що входять до Конвенції, знадобляться водійські документи, до яких внесені вищезазначені дані", - розповіла Шинкаренко.

Між тим, проектом постанови, яке вже підготовлено МВС, не передбачається обов'язковий обмін водійських посвідчень - це буде відбуватися поступово, за бажанням їх власників.

"Варто зазначити, що в даний момент на території України діють водійські посвідчення семи видів, у тому числі і зразка СРСР. Всі ці посвідчення залишаються чинними. Однак ті громадяни, які мають намір перетнути кордон, зобов'язані мати у посвідченні водія кінцевий термін його дії, відповідно вимогам Конвенції. Ті громадяни, які отримали посвідчення раніше і не будуть перетинати кордонів держави, можуть і надалі користуватися посвідченнями без внесення змін", - заявили у відомстві.

Крім того, в Міністерстві підкреслили, що сьогодні у всіх країнах Західної Європи, Америки та більшості країн колишнього СРСР введено термін дії посвідчень водія від 2 до 10 років. Зокрема, в Росії, Білорусі, Молдові, Литві, Латвії та Естонії термін дії посвідчень водія складає 10 років.

Нагадаємо, на початку лютого Державтоінспекція Україна опублікувала проект постанови Кабміну, в якому уряд пропонує обмежити термін дії посвідчення водія до 10 років.

Зокрема, Кабінет міністрів пропонує в пункті 2 постанови Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія після слів "далі - посвідчення водія" додати речення "термін дії якого становить 10 років".

Проте, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що цей проект постанови Кабміну в парламенті не обговорюється і не буде обговорюватися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.