Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На заповідному березі Чорного моря будується аскетична дача Гундяєва

Світ навколо нас 4926 переглядів

Опубліковано - 22.02.2011 20:30 | Всі новини | Версія для друку

Тут відпочиватиме православний аскет
Тут відпочиватиме православний аскет
Російські екологи оприлюднили в інтернеті фотографію особняка на березі Чорного моря який, нібито, споруджують для глави Російської православної церкви Кирила.

Ця новина прийшла після жвавого обговорення фотографій іншого палацу, приблизною вартістю у мільярд доларів, на цьому ж узбережжі, який ніби-то будують для нинішнього російського прем’єра Владіміра Путіна.

Екологи натрапили на так звану «дачу Патріарха» поблизу села Дивноморське в Краснодарському краї Російської Федерації випадково, коли відстежували вирубки місцевих унікальних лісосмуг. Російські екологи заявляють, що так звана «дача патріарха» – це незаконне будівництво на території державного лісового фонду.

Раніше екологи, за підтримки активістів партії «Яблуко», намагалися пробратися на сусідню ділянку неподалік Геленджика, де за їхніми даними споруджують секретний об’єкт, що його журналісти називають «палацом Путіна».

Один із цих російських екологів, Дмитро Шевченко з Краснодара, розповів Радіо Свобода про шкоду завдану природі цього берега Чорного моря. «Те, що ми побачили, просто шокувало нас. Це велика територія, приблизно в 10 гектарів, де незаконно знищено дерева, – зазначає еколог. – Це кримінальний злочин, за який треба карати. Бо вирубки лісу проводяться лише у виняткових випадках і будівництво резиденції патріарха сюди не відноситься».

Кремль боїться розгляду в європейських судах – еколог

За словами Дмитра Шевченка, ймовірним замовником і головним спонсором будівництва «дачі патріарха» виступає «Підприємство з постачання продукції» Управління справами президента Росії, а підрядником є російсько-сербська фірма «Путєві».

Російські-мас медіа наводять позицію Московського патріархату, який нині не коментує будівництва, хоча проект спорудження «Духовно-культурного центру» патріархії офіційно анонсували ще 2005 року. Речник патріархату тепер каже, що дізнався про будівництво з преси.

Директор російських програм «Ґрінпіс» Іван Блоков сказав Радіо Свобода, що захищати довкілля у такій ситуації завжди важко, але не безнадійно. Він вважає, що перспективи розгляду подібних справ у європейських судах лякає владу у Кремлі, особливо, коли наближаються вибори.

Інформація про шикарні курортні палаци, що будуються для державних і церковних чільників Росії, надходять у час, коли влада в Москві не в силах приховати сильного зростання корупції в країні. Кремль заявляє, що боротьба з цим лихом є одним із його пріоритетів, але фотографії «дачі патріарха» навряд чи переконають росіян в успіхах російської влади на цьому фронті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.