Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавринович визнав, що суди в Україні залежні від “зовнішніх чинників”

Влада 3373 перегляди

Опубліковано - 24.02.2011 17:45 | Всі новини | Версія для друку

Лавринович визнав, що суди в Україні залежні від “зовнішніх чинників”
Лавринович визнав, що суди в Україні залежні від “зовнішніх чинників”
Оцінка ситуації в Україні має ґрунтуватися на фактах та професійному аналізі, а не на емоціях чи чиїхось уподобаннях.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович у ході зустрічі з новопризначеним директором міжнародної неурядової громадської організації "Freedom House" Девідом Кремером, яка відбулася у Мін’юсті, повідомляє прес-служба відомства.

Лавринович зазначив, що українська влада готова до співробітництва з міжнародними неурядовими організаціями, оскільки це допомагає оцінити загальний стан речей, який є у державі, зазначається у повідомленні.

Зокрема, за словами міністра, в Україні стурбовані нещодавньою заявою "Freedom House" щодо зниження рейтингів свобод у державі.

"Разом з тим, наголосив міністр, у ході реформ, які на сьогодні проводяться в країні, влада змушена вдаватися до непопулярних кроків, що, безсумнівно, накладає відбиток на рейтинги держави", - йдеться у повідомленні.

Лавринович закликав експертів організації керуватися конкретними фактами, а не емоціями чи уподобаннями противників чи прибічників реформ та нинішньої влади.

"Коли ми побачимо результати реформ, ситуація виглядатиме значно кращою, ніж сьогодні, і ніж була коли-небудь до цього", - зазначив він.

"Міністр роз’яснив експертам "Freedom House", зокрема, кроки, які на сьогодні вживаються владою для реформування судової системи. Водночас відзначивши, що незалежність судової влади від зовнішніх чинників та впливів на сьогодні є "скоріше побажанням на майбутнє", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, Лавринович заперечив, що залежність українських суддів має політичний характер. За словами міністра, на формування позиції для частини суддівського корпусу в Україні суттєво впливають мотиви особистої вигоди.

"Тому одним з мотивів судової реформи є руйнація корупційної складової. Зроблено серйозні зміни, які дадуть можливість у ближчі роки побачити зміни від перегляду способу призначення суддів до визначення порядку притягнення їх до відповідальності", - зазначив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.