Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Європі не відчувають оптимізму щодо України з Януковичем

Світ навколо нас 4092 перегляди

Опубліковано - 28.02.2011 10:54 | Всі новини | Версія для друку

У Європі не відчувають оптимізму щодо України з Януковичем
У Європі не відчувають оптимізму щодо України з Януковичем
На Заході не вірять заявам української влади про реформи оскільки звикли вірити своїм очам. А очі бачать мавпування російської моделі авториторизму.

Британський часопис "Економіст" бачить мало підстав для святкування, і водночас вдосталь - для занепоєння, оскільки Україна за Президенства Януковича уособлює собою тренд: "експансія на схід західноєвропейських цінностей, що мала місце в 90-х роках, змінилося на просування на у західному напрямі пострадянської моделі".

Незважаючи на запевнення українських високопосадовців, що реформи в Україні вже набирають силу, британський журнал вважає, що насправді вже "очевидними є засилля бандитів та непотизм(кумівство - Ред.)", в той час як реформам ще лише належить розпочатися. "Перші місцеві вибори за Януковича виявилися брудними. В повітрі гусне атмосфера залякування. Інвестори скаржаться, що їх бізнеси переходять в руки наближених до Януковича".

Журнал проводить паралель за паралелею з Росією. "Як і в Росії на світанку путінського правління, вплив парламенту, прем"єр-міністра та уряду було обмежено. Рішення ухвалюються в президентській адміністрації. Прокурори, Конституційний суд та центробанк втратили залишки самостійності....Ще одна сторінка, переписана Януковичем з путінської книжки, це експлуатація правої націоналістичної партії в Західній Україні, щоби використати її в якості опозиції, яку можна подолати порухом руки і яку можна продемонструвати Заходу і Києву як потворну альтернативу очолюваній ним Партії регіонів"

"Щоби надати удару по Тимошенко вигляду легітимності, уряд винайняв американську компанію, щоби та перевірила її поведінку на прем`єрській посаді. Знайшли - як кіт наплакав. Тепер її звинувачують у використанні грошей, отриманих від продажу квот на викид в атмосферу парникових газів, на виплату пенсій, а не на боротьбу із забрудненням, а також у закупівлі карет швидкої допомоги, що не відповідають стандартам.

У країні, де крадуть мільярди доларів від тіньових оборудок з газом, такі звинувачення видаються не лише політизованими, але й непереконливими".

В чому поталанило Януковичу, вважає "Економіст", так це в тому, що його вчинки наражаються на кволу критику з боку Заходу. Причиною цьому є втома Заходу від України, а також те, що в адміністрації США має зараз більш важливі завдання. Окрім того, Вашингтону незручно критикувати Януковича після того, які він зголосився передати США запаси високозбагаченого урану.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.