Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розрекламованої китайської гречки вистачить по 250 грам на українця

Добробут 3957 переглядів

Опубліковано - 1.03.2011 10:53 | Всі новини | Версія для друку

Розрекламованої китайської гречки вистачить по 250 грам на українця
Розрекламованої китайської гречки вистачить по 250 грам на українця
Через три тижні у нас з`явиться дешева гречка — першу партію привезуть з Китаю 20—22 березня, повідомив перший віце-прем`єр Андрій Клюєв

За його словами, в роздріб вона продаватиметься по 14 грн./кг. Підписано контракт на постачання 20 тис. т. Китайська гречка відрізняється від нашої — вона дрібніша і трохи інша на смак. Ні, за словами Клюєва, і проблем з борошном — 400 т зерна з держзапасів уже віддали на мукомельні підприємства, а всього в аграрному фонді і держрезерві його аж 1 млн. т. Це не дозволить приватним зернотрейдерам дуже задирати ціни.

Нагадаємо: через неврожай гречки оптовики відмовляються продавати її дешевше 11—12 грн. за кг, як вимагає уряд (тобто в роздрібі вона йде по 14 грн. і вище). Також мукомели у зв`язку зі зростанням цін на зерно, паливо вимагають підняти ціну на борошно (вона регулюється державою), через що в роздрібі вона подорожчає приблизно на 1 грн. за кг (зараз близько 5 грн./кг).

На думку начальника аналітичної служби «АПК-Інформ» Родіона Рибчинського, постачання 20 тис. т сирої гречки дасть на виході не більше 11 тис. т крупи, або по 250 г на українця, що проблему не вирішить: «Якщо Кабмін хоче покарати спекулянтів, у нього це вийде, але малозабезпечені все одно не куплять цю гречку і по 14 грн. А наступного року гречки буде багато і дешевої, адже у селян з`явиться стимул засівати поля гречкою». Аналітик консалтингової компанії «ААА» Марія Колесник, навпаки, вважає, що після завезення імпорту наші оптовики теж скинуть ціну до 14 грн.

А поки торговці, щоб вийти з положення, пригадали старий радянський спосіб торгівлі — з «навантаженням»: так, наприклад, в магазині «Метро» на Позняках продають набори по 29 грн.: кіло гречки і 400 г макаронів (просто гречку купити не можна). В управлінні у справах захисту прав споживачів кажуть: такий «сервіс» незаконний, оскільки порушує права на вільний вибір товару.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.