Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Могильов проти простої зміни вивіски: його “орли” пишуть новий закон під себе

Влада 3396 переглядів

Опубліковано - 1.03.2011 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Могильов проти простої зміни вивіски: його “орли” пишуть новий закон під себе
Могильов проти простої зміни вивіски: його “орли” пишуть новий закон під себе
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що Україні не слід за прикладом Росії перейменовувати міліцію в поліцію.

Про це міністр заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Назва міліція або поліція - це неактуальне питання. Це питання тисяча п'ятнадцяте. Якщо ми отримаємо новий підрозділ з іншим менталітетом, то тоді - так, можна. А так, якщо перейменувати і не отримати нового - сенсу немає. Перейменування - не пріоритет, точно", - сказав Могильов.

За його словами, МВС розробляє новий закон про міліцію, який перебуває наразі на стадії завершення, після чого буде переданий для ознайомлення народним депутатам, експертам Міністерства юстиції, в Адміністрацію Президента, а також суспільству буде запропоновано його обговорення, після чого ухвалюватиметься відповідне рішення.

Від “Аратти”: ми чомусь схильні вважати, що МВС навряд чи спроможеться на законопроект, який раз і назавжди перекреслить стійкі традиції ОГПУ-НКВД, які вже 20 років зберігаються у заповідній недоторканості.

Це неможливо хоча б тому, що наразі немає жодних підстав припускати, що сучасне МВС - не виконує традиційну функцію репресивного інструменту придушення політичних опонентів правлячої верхівки.

Ми б були щиро раді помилитися, проте, на наше переконання, першою ознакою того, що правоохоронні органи зазнають якісних змін, було б створення законодавчої бази для їхньої роботи фахівцями, які жодним чином не зав'язані на відломчі групові інтереси. Але, як бачимо, саме цього й немає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.