Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Макуха: Україна не вписується в графік вступу до СОТ

Економіка 7631 перегляд

Опубліковано - 1.11.2006 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Володимир Макуха, Міністр економіки України.
Володимир Макуха, Міністр економіки України.
Міністр економіки Володимир Макуха заявляє, що через різні причини Україна не вписується в оптимальний графік закінчення переговорного процесу щодо вступу до СОТ.

Про це він заявив в середу під час парламентських слухань про стан підготовки вступу України до СОТ.

Макуха наголосив, що Україна не вписується в такий графік у зв’язку з відсутністю законодавчого прогресу за низкою принципових для партнерів України позицій. Він відзначив, що з метою прискорення вступу України до СОТ необхідно прийняти послідовні та скоординовані дії органів влади, які будуть спрямовані на створення прозорої інвестиційної торгової політики України з відповідного законодавчого закріплення.

Макуха відзначив, що на сьогодні є підстави, що саме нинішній Кабмін і нинішній склад парламенту зробить все можливе для приєднання України до СОТ.

Макуха нагадав, що Україна повинна ухвалити 21 законопроект щодо СОТ. При цьому, за його словами, Україна закінчила всі двосторонні переговори зі всіма країнами членами робочої групи, окрім Киргизстану.

Макуха також відзначив, що членство України у СОТ сприятиме додатковому зростанню реального ВВП за рахунок додаткового збільшення експорту української продукції в обсязі як мінімум 1,5-2 млрд. доларів, а за благополучних умов до 4 млрд. доларів. Він наголосив, що це буде пов’язано із зменшенням втрат від антидемпінгових розслідувань і ослабленням тарифних і нетарифних бар’єрів для експорту вітчизняної продукції на зовнішні ринки.

Крім того, підкреслив міністр, вступ до СОТ стимулюватиме додаткове залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України як мінімум в обсязі 500 млн. доларів щорічно.

Він також наголосив, що вступ України до СОТ призведе до істотного збільшення частини оподатковуваного імпорту в загальному обсязі імпорту.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань економічної політики повністю схвалив весь пакет законодавчих ініціатив Президента України Віктора Ющенка, спрямованих на приведення законодавства у відповідність з вимогами СОТ.

Раніше Макуха заявляв, що Кабінет Міністрів схвалив 5 законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

Президент Віктор Ющенко сподівається, що Україна вступить до СОТ у грудні 2006 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.