Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литвин заявив, що діюча система для голосування потребує заміни

Влада 3405 переглядів

Опубліковано - 14.03.2011 12:52 | Всі новини | Версія для друку

Литвин заявив, що діюча система для голосування потребує заміни
Литвин заявив, що діюча система для голосування потребує заміни
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що, за даними експертів, діюча система для голосування «Рада-3» майже на 100% зносилася і тому необхідно розробити й впровадити «Раду-4».

Про це голова ВР сказав сьогодні на засіданні Погоджувальної ради парламенту.

Зокрема, Литвин повідомив, що до нього надійшла доповідна записка за авторством головного конструктора системи «Рада-3» Анатолія Морозова та керівника управління комп’ютеризованої системи Апарату ВР, де йдеться про те, що в березні 2011 року проведено додаткову перевірку системи «Рада-3» із сенсорною клавішею.

Зокрема, перевірено на можливість використання для голосування мобільних телефонів, металевих предметів тощо.

Литвин зазначив, що в записці сказано, що з огляду на те, що у свій час система «Рада-3» вводилася в роботу разом із проведенням захисту інформації даної системи, то подальша експлуатація системи «Рада-3» можлива лише при отриманні в установленому порядку відповідного дозволу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

У записці, за словами Литвина, міститься прохання «взяти до уваги той факт, що амортизаційна зношеність «Рада-3» наближається до 100%». У записці йдеться і про те, що дана система впроваджувалася в 2002 році, тому ВР має прийняти рішення про введення системи нового покоління «Рада-4».

Литвин повідомив, що в суботу збирав фахівців щодо системи «Рада-3». Він повідомив, що звернувся до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, щоб вони надали висновок щодо роботи системи «Рада-3».

Литвин також спростував слова колишнього голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка, що нібито модернізована система «Рада-3» була розроблена за рахунок коштів, які були зекономлені тодішнім головою ВР на перельотах та інших статтях. Литвин зазначив, що на модернізацію системи було використано понад 485 тис. грн., і ці кошти були передбачені в бюджеті саме на ці цілі.

Як повідомлялося, апарат ВР провів сертифікацію модернізованої системи “Рада-3” з використанням сенсорної клавіші у 2008 році, коли спікером ВР був Арсеній Яценюк. Дана система передбачає, що голосування депутат починає з натиснення сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку "За", "Проти", або "Утримався". Передбачається, що якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну з кнопок, його голос не зарахується.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.