Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїльский Моссад в Україні викрадає людей, а СБУ до того байдуже

Скандал 5217 переглядів

Опубліковано - 16.03.2011 10:48 | Всі новини | Версія для друку

Ізраїльский Моссад в Україні викрадає людей, а СБУ до того байдуже
Ізраїльский Моссад в Україні викрадає людей, а СБУ до того байдуже
Палестинського інженера ув’язнили в Ізраїлі того ж дня, коли він зник в Україні, 19 лютого, заявила Радіо Свобода ізраїльська правозахисниця.

Українські ж експерти припускають, що Дірара Абу-Сісі доправили до Ізраїлю приватним літаком без погодження з українською стороною. Українські силовики, дипломати та посольство Ізраїлю від коментарів відмовляються. У самому Ізраїлі діє судова заборона на поширення інформації про палестинця.

Палестинського інженера, директора головної електростанції у Смузі Гази, який зник 19 лютого з потягу «Харків – Київ», досі розшукує українська міліція. Проте ані це відомство, ані СБУ та МЗС не коментують повідомлення його близьких про те, що Дірар Абу-Сісі нібито викрадений ізраїльською спецслужбою «Моссад» та перебуває в тюрмі на півдні Ізраїлю.

Речник МЗС Олег Волошин каже: «Ми це не коментуємо. Адже це іноземний громадянин, і жодна інша держава не зверталася до нас щодо нього. В нас немає підстав стверджувати, що його викрали і вивезли проти його волі».

А на запитання, як часто трапляється, що іноземця силою та без відома влади вивозять з України, посадовець відповів: «Мені не відомі такі випадки».

19 лютого: з українського потягу до ізраїльської тюрми?

Ізраїльські правозахисники підтвердили, що Дірар Абу-Сісі був ув’язнений в ізраїльській тюрмі того ж дня, як він зник із потягу «Харків – Київ». Спеціаліст правозахисної організації «Гамокед» Далія Керштейн розповідає: «У тюремній службі підтвердили, що він перебуває у них з 19 лютого 2011 року. Спочатку його помістили у в’язницю поблизу міста Петах-Тіква, тоді перевели до в’язниці «Шикма» біля Ашкелона. Нам відомо, що в обох випадках він перебував під контролем спецслужб. Я не маю жодного уявлення, у чому його звинувачують. Маємо судове рішення, яке забороняє поширювати інформацію про це».

Між тим представник палестинської діаспори у Києві Ях’я Харботлі не виключає, що інженера Дірара Абу-Сісі ізраїльські спецслужби могли вивезти з України без відома її уряду. «Ізраїльська влада підтвердила факт захоплення цього інженера. Про це його адвокатові повідомили в адміністрації тюрми. Українська міліція до цього може бути й непричетною. «Моссад» уже здійснював подібні операції в інших країнах. Інженера могли вивезти дипломатичним транспортом, або літаком з одного з невеликих аеропортів України. З Діраром, гадаю, так і вчинили», – каже він.

Такого сценарію не виключає й український експерт-сходознавець Віктор Каспрук. «Біля Києва є невеликі аеропорти, такі, як Гостомель, саме з них деякі бізнесмени тікали з України. Ймовірно, з такого аеропорту Абу-Сісі відправили до Ізраїлю. Це серйозний тест для країни. Якщо інформація хоча б наполовину правдива – це означає, що влада зовсім не контролює території України», – підсумовує експерт.

Підґрунтя ув’язнення: річ не в «Хамасі», а в електростанції?

Тим часом дружина палестинського інженера, українка Вероніка Абу-Сісі вимагає в українських силових відомств та в ізраїльської влади правди про свого чоловіка. Вона вважає, що справу свідомо затягують.

«Я була у прокуратурі, зі мною чотири години говорили ні про що. В усіх інстанціях знають, що сталося, і заявляють, що не отримували моїх звернень. В посольстві Ізраїлю мені не дали жодної інформації, але обшукали, і зрештою не пустили до будівлі, – скаржиться дружина біженця. – Адвокат Міхала Оргабі, яку надала держава Ізраїль, відмовляється говорити, в чому звинувачують мого чоловіка. Але чомусь щоразу цікавиться, в якій я країні та що я роблю. Я найняла двох приватних адвокатів, 18 березня йому дозволять із ними зустрітися».

Родичі Дірара Абу-Сісі стверджують, що він перебуває в повній ізоляції та що до нього не пускають адвокатів. Дружина інженера та американський блогер Річард Сільверстайн поширили інформацію, що інженера ув’язнили не через імовірні зв’язки з організацією «Хамас», а для того, щоб отримати від нього технічну інформацію про електростанцію та зупинити її в разі масових заворушень у Смузі Гази.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.