Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Військова операція в Лівії спричинила розкол у НАТО

Світ навколо нас 4048 переглядів

Опубліковано - 21.03.2011 11:13 | Всі новини | Версія для друку

Військова операція в Лівії спричинила розкол у НАТО
Військова операція в Лівії спричинила розкол у НАТО
Воєнна операція кількох західних країн у Лівії призвела до розколу в НАТО. Представники 28 країн-членів військового альянсу не змогли узгодити єдину позицію. Туреччина виступила проти.

Повідомляється, що проти участі НАТО в операції виступає Туреччина. Водночас рішення мають ухвалюватися альянсом одностайно.

Уряд в Анкарі також попередив про негативні наслідки операції. За даними інформаційних агентств, деякі країни також критикують Францію, Великобританію та США за швидкий початок воєнної операції. У понеділок, 21 березня, посли НАТО продовжать переговори у штаб-квартирі в Брюсселі. Ідеться про те, щоб гарантувати виконання резолюції Ради Безпеки ООН про зону, закриту для польотів лівійської авіації.

США і Британія не вірять Каддафі

США і Великобританія скептично відреагували на чергову пропозицію лівійського лідера Муаммара Каддафі про перемир’я. Британський уряд заявив, що два дні тому Лівія порушила свою першу обіцянку. Американський телеканал ABC процитував високопосадовця з Білого дому зі словами: «Ми зважатимемо на його (Каддафі) вчинки, а не слова».

У ніч на понеділок війська союзників продовжували завдавати повітряних ударів по позиціях лівійської армії. Повідомляється про застосування крилатих ракет та бомбардування резиденції Каддафі в Тріполі. Де саме зараз перебуває лівійський лідер, невідомо. Першою серед арабських країн до сил західної коаліції має долучитися Катар. Окрім США, участь в операції беруть Франція, Великобританія, Італія та Данія. Німеччина утрималася від безпосередньої військової участі, але заявила про підтримку дій союзників.

Нафта і золото дорожчають

Військова операція західних країн проти Лівії призвела до подальшого зростання цін на нафту на світових ринках. Барель нафти північноморської марки «брент» подорожчав у понеділок на понад два долари і коштує 116 доларів США і 19 центів.

Оскільки збройний конфлікт триває, оглядачі очікують подальшого зростання цін на сировину. Від початку заворушень Лівія практично припинила видобування та експорт нафти. Також повідомляється про стрімке зростання цін на золото.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.