Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тисячі вчителів перед Кабміном вимагають у Азарова зарплатні

За право людини 4711 переглядів

Опубліковано - 22.03.2011 14:10 | Всі новини | Версія для друку

Тисячі вчителів перед Кабміном вимагають у Азарова зарплатні
Тисячі вчителів перед Кабміном вимагають у Азарова зарплатні
22 березня в Києві проходить численна акція протесту працівників освіти. До 10 тисяч мітингувальників зібралися біля будівлі уряду, починаючи з вул. Садової.

Частина з них розташувалася в Маріїнському парку, навпроти уряду. З другої спроби учасникам акції вдалося перекрити рух по вул. Грушевського - вперше їм завадили зробити це правоохоронці. Рух по вул. Грушевского був перекритий близько п'яти хвилин.

Протестувальники скандують "Ганьба", тримають гасла: "Працівники освіти - проти неконституційних чиновників", "Терпіння має межу", а також назву практично всіх областей України, які приїхали на мітинг.

Між тим, згідно з інформацією учасників акцій протесту, оприлюдненою Федерацією профспілок України, у педагогічних працівників дві вимоги до влади.

Перша - забезпечити скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки і законодавчо встановленою мінімальною зарплатою. Як відомо, зараз перший тарифний розряд складає 613 грн, рівень мінімальної зарплати - 941 грн.

Друга вимога працівників сфери освіти - запровадити виплату 20% надбавки до зарплати для всіх категорій педагогічних працівників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.