Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поблизу Кременчука встановлено пам'ятник загиблим козакам

Регіональні новини Регіон: Полтавська область 10745 переглядів

Опубліковано - 2.11.2006 21:17 | Всі новини | Версія для друку

У Полтавській області неподалік Кременчука, на території Білецьківської сільради, де в 1625 році відбулася Куруківська битва запорозьких козаків з польсько-шляхетським військом, відкрито пам'ятник на честь загиблих козаків.

Як повідомили у прес-службі Полтавської обласної організації Української народної партії, було зроблено кілька залпів зі старовинної гармати, яку знайшли й відреставрували нащадки запорожців.

У відкритті монумента минулої п'ятниці взяли участь голова Ради з відродження українського козацтва, лідер Полтавської обласної організації УНП, керівник апарату Полтавської облдержадміністрації Сергій Соловей, заступник голови Полтавської обласної ради Петро Ворона, голова Кременчуцької райдержадміністрації Іван Панасенко та голова Кременчуцької райради Олександр Степаненко.

Відкриття пам'ятного знака стало першим ґрунтовним заходом, у якому бере участь Рада з відродження українського козацтва, створена нещодавно розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева, зазначили у прес-службі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.