Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перше досягнення “універсального” уряду - підприємці масово пішли у “тінь”

Економіка 7688 переглядів

Опубліковано - 3.11.2006 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Економіка поступово переходить в тінь
Економіка поступово переходить в тінь
Цього року набагато менше підприємців сплатили належні податки державі через політичну нестабільність в Україні.

Так, виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків прокоментувала «Німецькій хвилі» результати проведеного її установою опитування підприємців.

Суперечливі результати парламентських виборів, тривалі коаліційні переговори та відсутність впродовж місяців стабільного уряду стали головними факторами різкого зниження сплати податків підприємцями, сказала Оксана Кузяків.

За її словами, опитування керівників 300 українських підприємств у чотирьох областях України засвідчило, що ступінь платіжної дисципліни впав до 55 відсотків в першій половині цього року. Тоді як минулого року урядові Юлії Тимошенко навіть за деякого зниження економічного зростання вдавалося наповнювати державну казну податками, які сплачувалися на рівні майже 80 відсотків.

Як зазначила виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, отриманий через опитування цьогорічний показник платіжної дисципліни є навіть гіршим, ніж перед Помаранчевою революцією. Адже 2004 року, за результатами аналогічних опитувань, підприємці платили 58 відсотків податків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.