Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заукраїнці вимагають від Азарова виконувати законодавство про оплату праці

Влада 4290 переглядів

Опубліковано - 29.03.2011 17:13 | Всі новини | Версія для друку

Заукраїнці вимагають від Азарова виконувати законодавство про оплату праці
Заукраїнці вимагають від Азарова виконувати законодавство про оплату праці
Лідер партії “За Україну!”, нардеп В’ячеслав Кириленко надіслав прем’єру Миколі Азарову запит, в якому вимагає припинити незаконне зниження зарплат найманим працівникам.

Привести нормативні акти Кабінету Міністрів України у відповідність із статтею 6 Закону України «Про оплату праці», встановивши посадовий оклад (тарифну ставку) працівника першого розряду на рівні, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати та відновити дію Єдиної тарифної сітки в повному обсязі вимагає партія "За Україну!".

Про це йдеться в депутатському запиті лідера партії «За Україну!» Кириленка на ім’я прем’єр-міністра Азарова, повідомляє прес-служба партії.

Як зазначається у тексті запиту, у відповідності зі статтею 6 Закону України «Про оплату праці», основою організації оплати праці в Україні є тарифна система, яка «використовується для розподілу робіт залежно від їх складності, а працівників - залежно від їх кваліфікації та за розрядами тарифної сітки. Вона є основою формування та диференціації розмірів заробітної плати.

Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі: тарифної ставки робітника першого розряду, яка встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати; міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів)».

Розмір мінімальної заробітної плати, встановлений Законом України «Про державний бюджет України на 2011 рік», становить з 1 січня - 941 гривню, з 1 квітня - 960 гривень, з 1 жовтня - 985 гривень, з 1 грудня - 1004 гривні.

Водночас, всупереч вимогам Закону, Постановою Кабінету Міністрів України № 1212 від 29 грудня 2010 року посадовий оклад (тарифна ставка) працівника першого розряду встановлено в розмірі 613 гривень, що в півтора рази нижче розміру мінімальної заробітної плати.

При цьому для працівників, у яких посадові оклади менші, ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.

Такі маніпуляції негативно відбиваються на доходах працівників:
по-перше, занижується розмір заробітної плати всіх працівників, які отримують її на основі Єдиної тарифної сітки;

по-друге, працівники 1-6 розрядів мають однакові посадові оклади (на рівні мінімальної заробітної плати), що не відповідає ні Закону, ні самій ідеї тарифної сітки.

У зв’язку з цим, лідер партії «За Україну!» вимагає від уряду привести нормативні акти Кабінету Міністрів України у відповідність із статтею 6 Закону України «Про оплату праці», встановивши посадовий оклад (тарифну ставку) працівника першого розряду на рівні, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати та відновити дію Єдиної тарифної сітки в повному обсязі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.