Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Український “слуга народу” отримує за місяць стільки, скільки його “роботодавець” за 2 роки

Влада 4477 переглядів

Опубліковано - 2.04.2011 01:58 | Всі новини | Версія для друку

Український “слуга народу” отримує за місяць стільки, скільки його “роботодавець” за 2 роки
Український “слуга народу” отримує за місяць стільки, скільки його “роботодавець” за 2 роки
Після прийняття кошторису Верховної ради, дохід народного депутата України в 14 разів вищий, ніж середня зарплата по країні.

В Україні народні депутати отримують у десятки разів більше, ніж їх середній виборець. З урахуванням зарплатні та різних надбавок парламентар отримує близько 56 тис. грн на місяць.

Як відомо, 17 березня парламентарі прийняли новий кошторис Верховної ради. Державні витрати на власне утримання депутатів у цьому році сягнули рекордних 924 млн грн, що на 50 млн грн більше, ніж було в 2010-му, і на 230 млн грн перевищує показник позаминулого року, пише у своїй статті "Кореспондент".

Згідно з документом, щомісячно кожен з нардепів буде отримувати на руки близько 32 тис. грн на місяць – це зарплата плюс представницькі витрати. Такий дохід народного депутата України в 14 разів вище, ніж середня зарплата по країні.

Подібний розрив у заробітках парламентарів і простих громадян виглядає фантастичним для будь-якого європейця або північноамериканця. Зокрема, у Великобританії парламентар отримує в місяць з казни лише в 2,9 рази більше, ніж середній британець. У Франції ця різниця становить 2,6 на користь місцевих депутатів, а в США - 4,3.

Крім того, українські дані легко відкоригувати, збільшивши відрив нардепів від рядових громадян - депутати на додаток до зарплати отримують також безліч матеріальних заохочень і пільг.

Таким чином, з урахуванням різних надбавок витрати бюджету на одного парламентаря становлять 56 тис. грн на місяць. Середньому українцю треба працювати два роки, щоб отримати стільки ж.

Видання також наводить думку голови парламентського комітету Грузії з інтеграції з євроатлантичними структурами Давида Дарчіашвілі, який зазначає, що члени парламенту не повинні бути бідними, але і жити багато краще народу вони права не мають.

"Особливі привілеї для одного класу - це пережитки радянських часів, які потрібно викорінювати", - підкреслює Дарчіашвілі.

Від “Аратти”. Можливо ця інформація змусить задуматися пересічного виборця - чи варто утримувати таких "слуг"?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.