Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Замість хлорки кияни питимуть французьку хімію

Добробут Регіон: м.Київ 4743 перегляди

Опубліковано - 7.04.2011 18:07 | Всі новини | Версія для друку

Замість хлорки кияни питимуть французьку хімію
Замість хлорки кияни питимуть французьку хімію
На базі АК «Київводоканал» проходить випробування нового сучасного дезинфікуючого засобу, що за своїми якісними характеристиками значно зручніший у використанні, ніж хлорне вапно, яке застосовується для дезінфекції зараз, повідомили в прес-службі компанії

Препарат може використовуватися на об´єктах водоканалу за наступними напрямками: дезинфекція водопровідних і каналізаційних споруд, обладнання, свердловин, резервуарів чистої води, споруд та обладнання бюветних комплексів; профілактична дезінфекція поверхонь лабораторних приміщень тощо.

Зручність у застосуванні засобу полягає в тому, що на відміну від хлорного вапна, що зберігається у вигляді порошку, цей препарат виробляється в таблетках. Використання таблеток дозволяє спростити процедуру виготовлення робочих розчинів, замінити великі за обсягом запаси хлорного вапна та інших сипучих і рідких дезінфекційних засобів. Крім того, засіб має тривалий термін зберігання і не потребує контролю якості під час зберігання.

Як наголошується в повідомленні, препарат французького виробництва - на принципах взаємовигідного співробітництва з перспективою подальшої співпраці - безкоштовно наданий "Київводоканалу" торговим домом «Санітарний щит України».

Якщо виробничі випробування цього засобу підтвердять ефективність знезаражуючого ефекту і доцільність використання, "Київводоканал" розгляне можливість подальшого його застосування і відмови від хлорного вапна, а в деяких випадках - рідкого хлору та гіпохлориту натрію.

Фахівці підприємства зазначають, що засіб відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України. Зміст діючих речовин: 80-82% натрієва сіль дихлорізоціанурової кислота.
У "Київводоканалі" також зазначають, що на сьогодні питна вода Києва за всіма показниками відповідає вимогам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.