Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навіть ЄЦ обурило нахабство московських попів

Політика 5105 переглядів

Опубліковано - 14.04.2011 16:39 | Всі новини | Версія для друку

Навіть ЄЦ обурило нахабство московських попів
Навіть ЄЦ обурило нахабство московських попів
Будь-яке втручання у здійснення функцій держави з боку будь-яких церковних організацій і релігійних громад суперечить Конституції і може розглядатися як тиск на органи влади при виконання ними їх повноважень.

Як повідомила прес-служба «Єдиного центру», про це сьогодні у Києві заявив лідер партії Віктор Балога, коментуючи повідомлення ЗМІ про заклик діячів православної церкви Московського патріархату до вищого керівництва України припинити інтеграцію в Євросоюз.

Політик відзначив, що Основний Закон України чітко відокремлює Церкву і державу. Відповідно, розмежовуються і прерогативи цих інституцій. «Це звернення явно виходить за межі відносин між Церквою та державою. Судячи з оприлюднених закликів, окремі православні діячі значно переоцінили своє значення в суспільному і релігійному житті. Така поведінка несумісна із правилами світської держави. Звісно, у демократичній країні кожен може вільно висловлювати свої думки і побажання. Однак тональність послання та категоричність оцінок не залишає сумніву, що мета авторів – натиснути на Президента і уряд із метою прийняття вигідних рішень. Згадка про те, що Російська православна церква благословила нинішнього Главу держави на президентську діяльність, нагадує вимагання поступок».

Балога звернув увагу, що церковні діячі виступають проти Європейського союзу – потужної міжнародної організації з високими стандартами суспільного і економічного життя. Натомість вони просувають ідею неіснуючого і аморфного утворення. «Це очевидно неспівставні поняття. Не треба домішувати ідеологію вчорашнього дня, привнесену ззовні, до національних інтересів України, зорієнтованої в майбутнє».

Лідер Єдиного Центру також вказав на неприпустимість вимог про надання православній церкві домінуючого статусу. У цьому зв’язку політик звернув увагу на норму Конституції, яка виключає надання будь-яких привілеїв за релігійною ознакою. «Нам усім, незалежно від віри, треба жити у гармонії, а не змагатися за якісь особливі права. Це змагання не принесе спокою в суспільне життя. Більш природними для релігійних діячів були б заклики не до виокремлення якоїсь церкви, а до миру, злагоди і єднання усіх українців», - вважає Балога.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.