Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти Kyiv Post оголосили страйк

За право людини 4740 переглядів

Опубліковано - 16.04.2011 02:31 | Всі новини | Версія для друку

Головний редактор Kyiv Post Браян Боннер
Головний редактор Kyiv Post Браян Боннер
Редакція газети Kyiv Post заявляє про початок страйку на знак протесту проти цензури. Про це йдеться в заяві редакції, поширеній у п’ятницю.

Kyiv Post протестує проти втручання в незалежну діяльність редакції. Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мухаммада Захура звільнити головного редактора Браяна Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з Міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком", — йдеться в заяві.

«Редакція Kyiv Post починає страйк з вимогою відновити Боннера на посаді головного редактора. Ми продовжимо писати і редагувати наші статті, але жодної новини або номери газети випускати не будемо», — сказано в повідомленні.

Також редакція обіцяє пізніше надати коментар М. Захура, який він дав під час розмови з журналістами видання по телефону 15 квітня.
Видавець Kyiv Post Мухаммад Захур
Видавець Kyiv Post Мухаммад Захур
«У головного редактора був чотириденний конфлікт з видавцем, на якого тисли з боку Міністерства сільського господарства, внаслідок чого, фактично, прозвучав ультиматум аж до того, що “Kyiv Post» можуть закрити, якщо це інтерв'ю піде у газету. Як бачте — інтерв'ю у газету пішло. У результаті газету не закрили, але головного редактора звільнили”, — підкреслила заступник головного редактора Катя Горчинська.

«Оскільки ми вважаємо це прямою цензурою, то ми вирішили, що це вимагає дію у відповідь», — сказала вона.

Відзначимо, що в інтерв'ю М. Присяжнюка згадується тема впливу депутата з фракції Партії регіонів Юрія Іванющенка на аграрний ринок України.

Раніше про тиск на редакцію заявляли журналісти «Газети по-київськи». Починаючи з 11 березня «Газета по-киевски» припинила виходити в друк. Джерела декількох ЗМІ стверджували, що інвестори посилили тиск на колектив і вимагає звільнити головного редактора видання Сергія Тихого. Багато співробітників видання пов'язують це з політичною цензурою і тиском на власника.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.