Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві хтось замінував Інститут судмедекспертизи

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 8473 перегляди

Опубліковано - 19.04.2011 14:21 | Всі новини | Версія для друку

У Києві хтось замінував Інститут судмедекспертизи
У Києві хтось замінував Інститут судмедекспертизи
Сьогодні, 19 квітня 2011 року близько 9:00 на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що в холі Інституту судово-медичних експертиз на вулиці Дорогожицькій, 9 виявлено підозрілий предмет

Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі МВС.

На місце події відразу ж виїхали слідчо-оперативна група і вибухотехніки районного та Головного управлінь столичної міліції. Робота установи була тимчасово призупинена, проводилася евакуація працівників та студентів. Як стало відомо, виявлено три справжні бомби, дві з яких уже підірвали.

У районі місця події було обмежено рух автотранспорту.

Тепер підозрілий предмет знаходиться на дослідженні у працівників вибухо-технічної лабораторії. Безпеці громадян нічого не загрожує.

У той же час кореспондент «КП в Украине» повідомляє, що співробітники МНС винесли з будівлі спочатку підозрілу коробку, а потім, за словами очевидців, "великий чорний баул".

Співробітники міліції підтвердили, що в будівлі дійсно знаходилася бомба

«Зараз людей відігнали ще далі за периметр, у бік вулиці Олени Теліги. Швидкі допомоги та пожежні машини, теж відігнали за будинки. Евакуатори забирають машини, навіть без господарів. Підходили міліціонери і кажуть, що зараз можливий вибух, - повідомили з місця подій.

Станом на 12 годину дня, підтвердилася інформація про два вибухових пристрої.

«Знайшли дві реальні, справжні бомби в будівлі. Їх не будуть нікуди відвозити, тому що це дуже небезпечно. Рятувальники збираються вирити в Бабиному Яру котлован і спробують підірвати бомби там. За чутками, є ще третя бомба, ймовірно в морзі будівлі, у підвальному приміщенні. Зараз у будівлі тривають роботи з цієї третьої бомбою. Рятувальники розширили зону безпеки приблизно до кілометра, триває евакуація автомобілів», - повідомляє видання.

З´ясувалася потужність вибухівки. Одна з бомб - потужністю, еквівалентна 300 грамам тротилу, інша - 1 кілограм 300 грамів. Потужність третього вибухового пристрою поки не визначена.

Зараз роботи переносять бомби в контейнер, який закопали в Бабиному Яру, біля могил. Від контейнера протягнули дроти, хвилин через 15 всю цю справу будуть підривати. Сюди приїхало усе керівництво, з міліції, з МНС усі в очікуванні. Біля будівлі всі розбіглися, в радіусі 300 метрів немає нікого. Зараз всі чекають вибуху цього контейнера.

Приблизно о 12-45 дві знайдені бомби були підірвані на території Бабиного Яру.

«Робот два рази відніс щось до контейнера в землі, обкладеного мішками з піском. Потім пролунав вибух, трохи тряхануло, пил піднявся. Після цього керівництво почало підходити ближче, підігнали пожежну та швидку. У будівлю знову пішли рятувальники і кінологи. Поки неясно, навіщо: чи то там ще одна бомба, чи то просто для перевірки. Оточення не знімають, величезні затори на Олени Теліги. Але напруга вже спала, уже люди не так нервують, - зазначає видання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.