Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Регіонили спробували присвоїти право на місцевий референдум “удєльним князькам”

Влада 3737 переглядів

Опубліковано - 19.04.2011 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Регіонили спробували присвоїти право на місцевий референдум “удєльним князькам”
Регіонили спробували присвоїти право на місцевий референдум “удєльним князькам”
Територіальна громада, а не місцева влада повинна приймати рішення про проведення місцевого референдуму.

Про це заявив віце-пікер парламенту, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко під час розгляду у першому читанні Законопроекту «Про місцевий референдум», повідомила прес-служба партії.

Томенко наголосив, що, якщо загально оцінити даний Законопроект, то згідно запропонованих Урядом положень, місцевий референдум в Україні можливий лише за згоди та підтримки місцевої влади.

«За цим Законопроектом без місцевої влади неможливо в принципі організувати будь-який місцевий референдум», - підкреслив він.

Натомість, віце-спікер зазначив, що місцевий референдум по своїй природі радше ініціатива громадськості, яка хоче вплинути на діяльність місцевої влади, не допустити прийняття якогось рішення, підказати та підкорегувати дії місцевої влади.

Томенко зауважив, що якщо даний Законопроект буде ухвалений в цілому, то в Україні повториться київська ситуація, коли кілька років громадські організації намагалася ініціювати референдум про відставку Л.Черновецького, О.Довгого та всієї «молодої команди», а ця «молода команда» просто не реєструвала ініціативні групи.

«Тобто ключ полягає в тому, що місцева влада повинна бути повністю дестанційована від процедури організації референдуму. Це справа лише громадськості, яка його ініціює», - відмітив Томенко.

«Бо якщо залишиться ця процедура, яка тут прописана, то жодне невигідне для місцевої влади питання ніколи не буде оголошене для розгляду на референдумі», - додав він.

Підсумовуючи, віце-спікер ще раз наголосив, що до другого читання «треба радикально змінити концепцію Законопроекту в тій частині, щоб місцевий референдум був ініціативою територіальної громади, а не ініціативою місцевої влади».

«Без такої зміни сенс місцевого референдуму втрачається повністю», - сказав Микола Томенко.

За ухвалення поданого КМУ Законопроекту «Про місцевий референдум» (р.н.7082) у першому читанні проголосувало 235 народних депутатів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.