Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сім п’ятниць на тиждень. Кремлю вже не потрібен важкий крейсер

Політика 6043 перегляди

Опубліковано - 19.04.2011 23:07 | Всі новини | Версія для друку

Сім п’ятниць на тиждень. Кремлю вже не потрібен важкий крейсер
Сім п’ятниць на тиждень. Кремлю вже не потрібен важкий крейсер
Російська Федерація не зацікавлена в придбанні крейсера «Україна».

про це сьогодні за результатами зустрічі з міністром оборони України Михайлом Єжелем заявив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков.

«Поки що Російська Федерація не зацікавлена в його (крейсера «Україна» - УНІАН) придбанні – у нас немає такого завдання і необхідності, - сказав Серд.ков і додав: - Та й власне кажучи, державна програма озброєнь вже сформована, і грошей там не закладено».

Довідка. Ракетний крейсер було закладено на державному підприємстві “Суднобудівний завод імені 61-го комунара” в Миколаєві у вересні 1984 року на замовленняя Військово-Морського флоту СРСР і спущено на воду в серпні 1990 року.

З 1992 по 1995 рік крейсер будувався на замовлення Міністерства оборони України. У 1996-1998 роках будівництво було припинене. У 1999 році було укладено новий контракт з Міністерством оборони України на продовження будівництва крейсера для потреб Військово-Морських сил України. З 2001 року будівництво корабля знову припинилося.

17 травня 2010 року президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмітрій Медвєдєв домовилися про добудову ракетного крейсера «Україна». Кажучи про перспективи співпраці у сфері суднобудування, Янукович заявив, що глави держав домовилися про добудову за допомогою російської сторони крейсера «Україна», що знаходиться в Миколаєві на суднобудівному заводі імені 61-го комунара.

Верховна Рада 6 липня скасувала постанову про присвоєння ракетному крейсеру назви “Україна”. Як наголошувалося в пояснювальній записці до постанови, з урахуванням того, що добудова і прийняття ракетного крейсера до складу ВМС України не передбачені, недоцільно, щоб крейсер носив назву “Україна”.

27 лютого 2011 року міністр оборони РФ Сердюков заявив, що Росія чекає прийнятної пропозиції з боку України щодо умов придбання РФ ракетного крейсера.

Від “Аратти”: власне, як мати справу зі "стратегічним партнером" за минулі 20 років вже очевидно всім, окрім нинішніх українських урядовців.

Очевидно, у Москві думали, що лохи-українці подарують їм майже готовий до застосування важкий ракетний крейсер або типу продадуть, за ціною, дешевшою за металобрухт. Проте, не сталося, як гадалося.

І в цьому є позитивний момент: як вже переконливо довело життя, таке судно далеко не зайве у складі ВМФ України. Принаймні, його наявність реально остудить зухвалість російських "братів" у Севастополі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.