Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зонд Мессенджер виявив на Меркурії гігантський хрест

У світі науки 5079 переглядів

Опубліковано - 29.04.2011 12:31 | Всі новини | Версія для друку

Зонд Мессенджер виявив на Меркурії гігантський хрест
Зонд Мессенджер виявив на Меркурії гігантський хрест
Зонд NASA Мессенджер виявив на поверхні Меркурія дві перпендикулярні лінії довжиною близько 100 кілометрів кожна, які перехрещують один з кратерів і утворилися при падінні метеоритів, повідомляється на сайті зонда.

Схрещені лінії вчені виявили на знімках безіменного кратера, зроблених вузькокутовою камерою NAC з роздільною здатністю 250 метрів на піксель.

"Перпендикулярні лінії, які перетинають кратер, - це ланцюжки вторинних кратерів, які виникли, коли на планету знову звалилися уламки породи, які злетіли при ударах важких метеоритів. При падінні метеоритів також утворилися два кратери по сусідству", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 березня міжпланетний зонд Мессенджер вийшов на орбіту планети Меркурій. Як повідомляється на офіційному сайті місії, о 02:45 за київським часом зонд почав гальмування, яке тривало 15 хвилин. Приблизно о 03:10 за Києвом Мессенджер вийшов на орбіту Меркурія. У цей момент апарат був на відстані 46 мільйонів кілометрів від Сонця і 155 мільйонів кілометрів від Землі. 29 березня Мессенджер вперше в історії зробив знімок з орбіти Меркурія.

Меркурій - найближча до Сонця і найменша планета в Сонячній системі. Про неї відомо порівняно небагато: практично повну карту Меркурія вдалося скласти лише в 2009 році на основі даних зонда Марінер-10, який вивчав планету в 1970-х роках, і Мессенджера. Меркурій до останнього часу був єдиною з видимих ​​неозброєним оком планет, у якої ніколи не було штучного супутника.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.