Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комуністичне свято, як і годиться, не минуло без провокацій і бійок

Назад в СРСР 7136 переглядів

Опубліковано - 10.05.2011 00:45 | Всі новини | Версія для друку

Провокація у Донецьку
Провокація у Донецьку
У понеділок, 9 травня, у низці міст України відбулися заходи, приурочені до 66-ї річниці Перемоги у Великій вітчизняній війні.

У більшості населених пунктів святкування супроводжувалися традиційними парадами та покладанням квітів до могил загиблих у Великій вітчизняній війні.

У Києві о 10.00 ранку урочиста хода почалася проїздом бронетранспортера Збройних сил України з автентичною копією Прапора Перемоги на борту і в супроводі трьох офіцерів президентського полку.

У святковій ході брали участь активісти громадських організацій, ліцеїсти, ветерани, представники районів Києва. Після нього почався мітинг-концерт, під час якого виступив глава української держави Віктор Янукович.

У Донецьку ветерани Повітряно-десантних військ кинули під ноги ветеранам ВВВ чорно-червоний прапор ОУН-УПА.

Провокативна акція була здійснена, під час покладання квітів до Вічного вогню. Потім, розірваний прапор прив'язали до "джипа"і машина поїхала на Саур-Могилу щоб, як пояснили учасники акції, там спалити "фашистську нечисть ".

Севастополь відзначив 9 травня міжнародним Парадом Перемоги. У міжнародному параді взяли участь російські та українські військові, які крокували головною площею Севастополя пліч-о-пліч у радянській формі.

Між тим, в Івано-Франківську урочистості до Дня Перемоги не відбулися без інцидентів. Представники Конгресу українських націоналістів провели пікет біля Меморіального кладовища, де відбувалося віче-реквієм. Вони тримали партійний прапор і транспаранти: ОУН-УПА - державне визнання, КПРС - до суду!, Геть КПРС!, Ні новітній окупації! та ін. Під час виступів представників влади члени КУН вигукували: Ганьба червоним керівникам!, Комуністів - геть!.
У Львові цей громадянин застосував зброю - чи буде він відповідати, згідно з законом?
У Львові цей громадянин застосував зброю - чи буде він відповідати, згідно з законом?
Між іншим, найбільше інцидентів у зв'язку з вшануванням пам'яті загиблих у Великій вітчизняній війні відбулося сьогодні у Львові. Там активісти ВО Свобода та низки молодіжних об'єднань намагалися не пропустити представників ветеранських організацій, членів КПУ, "Родіни" і Російської єдності до пагорба Слави. Вони заблокували проїзд і стали розхитувати автобуси з криками: Ганьба! і Комуняку - на гілляку!.

У Львові сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Інцидент стався близько 11:00 на вулиці Личаківській.

Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі чоловік, помітили близько 10 осіб з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину по переслідувачам. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Як з’ясувалося пізніше, "свободівця" у Львові підстрелив чоловік у чорному костюмі і окулярах.

У цей час на пагорбі Слави одночасно було піднято кілька червоних прапорів, прапори часів війни, прапор із символом міста-героя Одеси, прапори з символікою Радянського Союзу.

Генконсул Росії у Львові Олег Астахов заявив, що у його колег по дорозі на Пагорб Слави відібрали вінок, який ті мали намір покласти на військовому кладовищі.

Присутні на пагорбі Слави розгорнули десятиметровий червоний прапор, який складається з двох частин.

Пізніше, гурт молодих людей у масках, до якого ще й приєдналися свободівці, спалили червоні прапори перед львівською міськрадою. Міліція не відреагувала на дійство.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор. Станом на 9 травня на офіційному сайті Президента Віктора Януковича відсутня інформація про підписання ррезидентом цього закону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.