Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВС "вигідно" засвоює кошти на міліцейській формі

Скандал 6489 переглядів

Опубліковано - 10.05.2011 13:53 | Всі новини | Версія для друку

МВС "вигідно" засвоює кошти на міліцейській формі
МВС "вигідно" засвоює кошти на міліцейській формі
Міністерство внутрішніх справ переплачує за форму для своїх співробітників.

До такого висновку дійшла газета "Дело", проаналізувавши проведені МВС тендери.

У квітні – травні цього року провело кілька тендерів на закупівлю форми, взуття й інших елементів одягу для міліціонерів: від трусів і носків до спецкостюмів, зимових курток і кашкетів.

У цілому, за даними "Вісника державних закупівель", цього року орган правопорядку витратив понад 85 млн. грн. на одяг своїх співробітників.

"Вдягаючи охоронців правопорядку, керівництво МВС виявляє крайню марнотратність до грошей платників податків", - пише видання.

Так, відповідно до даних Вісника держзакупівель, партія цього взуття в кількості 9781 пари, куплена міністерством у фірми "Квінтекс", обійшлася держбюджетові в 3,24 млн. грн. Тобто, у 309 грн. за кожну пару.

Кореспондент "Дела" звернувся на одне з українських підприємств з пошиття подібних черевиків – компанію "Діагональ-ТК" – із проханням назвати вартість однієї пари "берців" за умови, що буде закуплена партія з 100 пар.

На підприємстві підрахували: одна пара обійдеться в 252 грн. Тобто, на 57 грн. дешевше, ніж закупило МВС у переможця проведеного тендера.

Для порівняння – у листопаді минулого року інше державне відомство – Адміністрація державної спеціальної служби транспорту – також провела тендер на закупівлю хромових черевиків з високими берцями. За даними Вісника державних закупівель, партія з 6500 пар обійшлася Службі в 1,299 млн. грн.

Тобто, одна пара коштувала 199 грн. – на 110 грн. дешевше, ніж купило напередодні Міністерство внутрішніх справ.

Міністерство внутрішніх справ цього року крім звичайних берцевих черевик купило понад 13 тисяч утеплених "берців" по 408 грн. за одиницю в компанії "УПК КРОК". Таке ж взуття на ринку навіть при малому опті (100 одиниць товару) можна знайти за ціною в 294 грн. за пару.

Показовою може бути закупівля Міністерством внутрішніх справ костюмів-дощовиків (куртка і штани) для співробітників Державтоінспекції. За партію з 2611 комплектів завгоспи МВС заплатили компанії ПО "Харків" 886,6 тис. грн. Тобто, 339,5 грн. за комплект, пише автор.

Кореспондент "Дело" подзвонив на це підприємство і довідався, що рядовому громадянинові куртка і штани співробітника ДАІ обійдуться дешевше на 90 грн., чим це коштувало міністерству.

Легко підчитати, що на партії з 2611 комплектів, у результаті переплати для МВС дощовики коштували на 200 тис. грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.