Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко продовжуватиме голодування безстроково

Пістолетне право 3847 переглядів

Опубліковано - 10.05.2011 18:02 | Всі новини | Версія для друку

Луценко продовжуватиме голодування безстроково
Луценко продовжуватиме голодування безстроково
Після зустрічі в СІЗО з Юрієм Луценком його дружина Ірина розповіла, що лідер “Народної самооборони” продовжує голодування і не має наміру здаватись.

Про це повідомила прес-служба партії.

“Він буде продовжувати голодування до тих пір, поки не вирішиться ця ситуація в той чи інший бік. Юрій Луценко сказав: або я вийду звідси нормальною людиною, або мене винесуть вперед ногами”. Вона передала слова Юрія Луценка про те, що це голодування не пов'язано з умовами тримання чи з відношенням до нього з боку працівників СІЗО, а пояснюється виключно безпричинним його триманням під вартою. “Це єдина причина”, - наголосила Ірина Луценко.

Сьогодні йде 19-й день голодування, Юрій Луценко втратив майже 20 кг ваги. З 8 травня він знаходиться в медичній частині СІЗО і стан його здоров'я погіршується. За словами Ірини Луценко, її чоловік п'є лише воду і у нього очевидна інтоксикація організму. Лікарі, які його оглядали, визнали, що у нього серйозні проблеми з серцем, цукровий діабет, в поганому стані основні внутрішні органи: “Ми його тільки що бачили. Він одягнений в спортивний костюм, джинси — у все, що можна надіти, і його все одно морозить. Постійно крутиться голова. Яке може бути покращення здоров'я, якщо є втрата 20 кг?”.

Ірина Луценко наголосила, що керівництво СІЗО з огляду на серйозну ситуацію з її чоловіком, звернулись до ГПУ і в суд за дозволом на примусове годування, при якому працівникам СІЗО доведеться насильно заливати арештанту поживну суміш, використовуючи силу, щелепорозтискач, лійку і шланг. “ГПУ, розуміючи, що це вже фактично тортури, а люди, які будуть його таким чином годувати, будуть маски вдягати (як колись в середньовіччі), відмовляється давати такий дозвіл, викидаючи в пресу повідомлення, що ситуація з його здоров'ям стабільна”, - заявила вона.

За словами Ірини Луценко, Янукович, який отримав всю вертикаль влади в Україні, є відповідальним за ситуацію з ув'язненням її чоловіка, і захист буде знову звертатись до нього: “Тому що він є гарантом Конституції. Ми прекрасно розуміємо, що мій чоловік є радикальним опозиціонером до нинішньої влади і до Януковича зокрема. Тому таке завзяте ставлення прокуратури до цієї справи буде накладати відбиток і на нашого гаранта Конституції і особисто на Януковича. Прослідковуються такі мстиві нотки з боку нинішньої влади по відношенню до мого чоловіка, це прослідковується явно і тільки лінивий цього не бачить. Ми будемо звертатись до гаранта Конституції Януковичу, на якому лежить вся влада”.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.