Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Своя рука владика. Дерибан бюджету буде втаємничено

Влада 3926 переглядів

Опубліковано - 17.05.2011 14:00 | Всі новини | Версія для друку

Своя рука владика. Дерибан бюджету буде втаємничено
Своя рука владика. Дерибан бюджету буде втаємничено
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що одне із завдань змін до закону про тендерні закупівлі – сховати рух державних коштів від громадськості.

Про це Віце-спікер сказав коментуючи прийняття парламентом Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель, повідомила його прес-служба.

Говорячи про зміни, які були ухвалені парламентом, Томенко відмітив, що. «звичайно, є позитиви, які стосуються цілої низки норм, згідно з якими тендерні закупівлі в принципі неможливі або абсурдні для специфічних видів діяльності». «Скажімо, для кіно-діяльності, концертної діяльності, забезпечення функціонування гуманітарно-соціальних закладів особливо у сільській місцевості та невеликих містах», - перечислив він.

Натомість, Віце-спікер наголосив на тому, що однією з ключових проблем Закону є бажання приховати від громадськості те, як проходить тендер і чим він завершується. Микола Томенко підкреслив, що фактично зведена до мінімуму діюча стаття 10 «оприлюднення інформації про закупівлю». Зокрема, виключені абзаци 5, 8, 10, 11, 13, 14 та 15, в яких йшлося про оприлюднення повної інформації про хід та ведення тендерної процедури. Він наголосив, що Законом скасовуються положення щодо оприлюднення інформації: про відхилення пропозиції конкурсних торгів, кваліфікаційної або цінової пропозиції, а також звітів про результати проведення процедури закупівлі, документація конкурсних торгів, протокол розкриття конкурсних пропозицій, інформація про відхилення конкурсних торгів тощо. Віце-спікер підкреслив, що наявність цієї інформації давала можливість «з одного боку мати повну інформацію про те, як відбувався тендер, а отже з’ясувати ймовірність змови та корупційних дій». Окрім того, за словами М.Томенка, це давало можливість оскаржити тендерну процедури в разі її незаконності. «Як оскаржити незаконність тендерних процедур, якщо ця інформація не публікується», - підкреслив він. Микола Томенко ще раз наголосив, що зняття цих норм фактично зводить нанівець можливість боротьби з попередньо визначеними переможцями. «Можна сказати, що за цієї схеми фактично неможливо конкурувати з тими фірмами, які будуть попередньо погоджені організаторами торгів», - сказав він.

Спробою обійти тендерні закупівлі Томенко також вважає наявність норми про проведення без тендеру закупівель «у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин», які, як він наголосив, в Україні відбуваються щоденно. «У нас кожний день особливі обставини», - сказав М.Томенко, підкресливши, що в Законі не вказано хто і яким чином ці особливі обставини визначає. Віце-спікер нагадав, що в Законі вже є норма про проведення державних закупівель без тендеру, в якій чітко вказано про таку можливість лише в разі «нагальної потреби у здійсненні закупівлі, пов'язаної з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також надання у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам».

За зміни до Закону проголосували 231 народний депутат. Зокрема, від Партії регіонів, КПУ та Народної партії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.