Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З 25 травня на вулиці вийдуть студенти

За право людини 4173 перегляди

Опубліковано - 18.05.2011 15:02 | Всі новини | Версія для друку

З 25 травня на вулиці вийдуть студенти
З 25 травня на вулиці вийдуть студенти
17 травня біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Києві студентські та молодіжні організації оголосили дату майбутніх масових студентських акцій протесту.

Причиною стало те, що в проекті Закону "Про вищу освіту" Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (МОНМС) лишилися норми, що суттєво звужують як права студентів, так і права викладачів. 13 травня представник студентських та молодіжних організацій вийшов з експертної робочої групи з доопрацювання закону. В остаточному тексті проекту, презентованому Міністерством, не врахована більшість вимог молоді, яка влаштовувала студентські акції протесту.

Представники Незалежної студентської профспілки "Пряма Дія", ВМГО "Українська Асоціація Студентського Самоврядування" (УАСС), Громадського руху "Відсіч", ініціативної групи викладачів Києво-Могилянської академії та ВМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" (ФРІ) наголосили сьогодні, що чергова серія студентських протестів запланована на 25 травня.

"До остаточного міністерського тексту чомусь увійшли найбільш одіозні норми проти яких нещодавно студенти влаштовували масові акції протесту. Зокрема, Міністерство включило у текст проекту можливість збільшення плати за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму", - розповів екс-член робочої групи МОНМС Антон Делікатний.

Під час прес-конференції спільно зі студентами виступили і представники викладацького корпусу, котрі розказали про суттєве погіршення становища викладачів, до якого призведуть окремі пункти міністерського проекту закону.

Нагадаємо, що міністерський проект продовжує бути "братом-близнюком" нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1.

31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі зазначені студентські та молодіжні організації та їхні регіональні партнери влаштували акції протесту проти ухвалення цього законопроекту. А 28 лютого у 10 містах студентство вже протестувало проти усіх законопроектів, які містили норми, що дискримінують молодь.

10 березня законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами - сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.