Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Могильов валить всі прорахунки на Луценка

Влада 3238 переглядів

Опубліковано - 24.05.2011 10:29 | Всі новини | Версія для друку

Могильов валить всі прорахунки на Луценка
Могильов валить всі прорахунки на Луценка
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов стверджує, що під час перебування Юрія Луценка на посаді глави МВС міліцію покинуло безліч професійно підготовлених співробітників.

На думку Могильова, Луценко зруйнував у працівників міліції почуття справедливості: "Адже в органах дуже багато хто працює, саме керуючись ним - людям подобається боротися зі злочинністю".

"Міліцію покинуло безліч професійно підготовлених співробітників. Порушено принципи роботи й зв’язок поколінь. Я вважаю, що міліцейським відомством потрібно керувати, розуміючи, чим воно займається", - розповів Могильов виданню "Коммерсант-Украина".

Глава МВС вважає справедливим пред’явлене Юрію Луценку обвинувачення у зловживанні службовим становищем і розтраті держкоштів.

"Я вважаю, що будь-яка людина, перебуваючи на посаді міністра, має розуміти, що вона робить. Допускати порушення внутрішніх інструкцій МВС, давати необґрунтовані накази міністр внутрішніх справ не має права", - зазначив він.

"У будь-якому разі, своєму водію офіцерське звання я не присвоював і в 50 років на роботу в міліцію його не брав", - зазначив глава МВС.

"Ви гадаєте, не кривдно людині, яка прослужила 20-25 років у міліції, яка ходила в наряди, яка ловила злочинців, яка пішла на пенсію в розмірі 1000 гривень, бачити, що водій з колгоспу, який ні дня не пропрацював у міліції, отримує звання підполковника й пенсію в кілька тисяч? Хіба це можна назвати соціальною справедливістю?" - підкреслив він.

"Отож, я такого не допущу ніколи! Навіть якщо це буде мій найближчий друг або родич", - запевнив міністр.

Нагадаємо, Юрій Луценко з грудня 2010 року перебуває під арештом. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень під час перебуванні на посаді глави МВС.

Зокрема, Луценку інкримінують зловживання владою під час розслідуванні справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, а також призначення високої пенсії та підвищення по службі особистого водія. Крім того, слідство вважає, що екс-глава МВС завдав збитків державі в результаті святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках.

Від “Аратти”: ми б вельми хотіли окремо почути від пана Могильова відповіді на питання: якими ж саме почуттями справедливості керувалися генерал МВС Пукач і його колеги, коли вбивали журналіста Георгія Гонгадзе? Якими почуттями справедливості керувалися міліцейські професіонали з банди перевертнів Гончарова? Чи не вважає він, що смерть студента Індила у міліцейській буцегарні це теж прояв професійності його кадрів?

Ми б могли навести ще низку аналогічних запитань до Могильова, зокрема, аби він пояснив, чому у міліцейських відділах процвітають тортури і мордування затриманних, про що свідчать звіти як українських так і міжнародних правозахисних організацій. Чи в цьому винен також Луценко?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.