Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кліматичний феномен Ла-Нінья сходить нанівець

Довкілля 9378 переглядів

Опубліковано - 24.05.2011 13:21 | Всі новини | Версія для друку

Кліматичний феномен Ла-Нінья сходить нанівець
Кліматичний феномен Ла-Нінья сходить нанівець
Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) повідомляє, що кліматичний феномен Ла-Нінья, що став причиною злив у Австралії, Південній Америці та Південній Азії наприкінці 2010 і початку 2011 років, сходить нанівець.

"Феномен Ла-Нінья, що став причиною виняткової вологості в одних регіонах та посухи в інших, наблизився до кінця", - йдеться у доповіді ВМО, витяги з якої наводить агентство Франс Прес.

За даними організації, феномен, який знову з'явився в червні-липні 2010 року, прийшовши на зміну Ель-Ніньйо, не повинен відродитися у другому півріччі 2011 року.

"Найбільш вірогідними здаються відносно нормальні умови в другому півріччі", - вважають метеорологи.

Умови Ла-Нінья прийшли на зміну Ель-Ніньйо в червні-липні 2010 року. Охолодження океану супроводжувалося зниженням площі хмар і посиленням пасатів. Зниження тиску призвело до сильних дощів у Австралії, Індонезії та країнах Південно-східної Азії.

Крім того, на думку метеорологів, саме Ла-Нінья відповідальна за сильні дощі в південній і посуху в східній екваторіальній Африці, а також за посушливу ситуацію в центральних районах південно-західної Азії та у Південній Америці.

Явище Ла-Нінья характеризується аномальним охолоджуванням поверхні води в центральній та східній частині тропічної зони Тихого океану. Цей процес є зворотним щодо Ель-Ніньйо, яке пов'язане, навпаки, з потеплінням океану. І Ель-Ніньйо, і Ла-Нінья, які можуть триматися по дев'ять місяців, ведуть до зміни схеми циркуляції океанських і атмосферних течій, що в свою чергу впливає на погоду і клімат по всій земній кулі.

Нагадаємо, раніше метеорологи заявили, що минулий квітень в Європі був найспекотнішим за останні 111 років і найбільш посушливим, починаючи з 1953 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.