Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров пропонує подальше загвинчування цін на пальне

Економіка 5083 перегляди

Опубліковано - 6.06.2011 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Азаров пропонує подальше загвинчування цін на пальне
Азаров пропонує подальше загвинчування цін на пальне
Український уряд пропонує Верховній Раді з 2012 року підвищити акциз на бензини моторні на 50%, або на 66 євро / тонна порівняно чинною ставкою акцизу (132 євро / тонна) до 198 євро за тонну.

Про це йдеться в законопроекті № 8630 від 3 червня, яким пропонується внести відповідні зміни до Податкового кодексу.

Відповідно до Податкового кодексу, Кабмін щорічно до 1 червня має вносити до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок оподаткування з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо, що 7 квітня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про зниження акцизу на бензин на 50 євро за тонну, на дизельне паливо - на 20-30 євро за тонну. 15 квітня Президент України Віктор Янукович затвердив зміни в Податковому кодексі щодо зниження ставки акцизного податку на бензин, які набули чинності 20 квітня.

Раніше міністерство енергетики та вугільної промисловості для стабілізації цін на нафтопродукти наприкінці березня розробило два законопроекти: щодо значного зниження акцизу на світлі нафтопродукти; до 1 січня 2012 року скасувати ПДВ на операції із ввезення сирої нафти на територію країни.

Перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський повідомив, що в результаті затвердження цього рішення Верховною Радою ціни на бензин повинні знизитися приблизно на 50 копійок на літрі.

Раніше повідомлялося, що, на думку експертів, на сьогоднішній день ціна бензину в Україні має становити сім гривень за літр. Проте деякі учасники ринку вважають, що справедлива ціна на бензин А-95 у роздробі - 10,5 грн за літр.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.