Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правозахисники закликають міжнародну спільноту застосувати санкції до української влади

За право людини 4655 переглядів

Опубліковано - 10.06.2011 13:26 | Всі новини | Версія для друку

Правозахисники закликають міжнародну спільноту застосувати санкції до української влади
Правозахисники закликають міжнародну спільноту застосувати санкції до української влади
Громадські лідери та правозахисники звернулися до керівників демократичних держав світу із закликом застосувати санкції до українських чиновників, які порушують права людини та причетні до політичних переслідувань.

До Ініціативної групи зі створення Громадського Комітету захисту від політичних переслідувань в Україні увійшли лідери Українського Гельсінського комітету з прав людини, Харківської правозахисної групи та інших відомих громадських організацій.

Вони закликали "керівників усіх демократичних країн" задіяти механізми заборони на видачу віз посадовим особам, які причетні до порушення прав людини, а також заморозити фінансові активи, які вони мають за кордоном. На думку авторів звернення, це може бути "дієвим інструментом, який допоможе зупинити порушення прав людини та політичні переслідування в Україні".

Серед прикладів таких переслідувань названі кримінальні справи, пов'язані з підприємницьким Майданом, арешти та побиття членів патріотичної організації "Тризуб" за пошкодження бюсту Сталіна, переслідування журналістів, блогерів, активістів студентських рухів, кримінальні справи, пов'язані із подіями у Львові 9 травня. Автори звернення додали до цього переліку також кримінальні справи, порушені проти Юрія Луценка, Юлії Тимошенко та інших керівників попереднього уряду. Їм, як сказано у зверненні, "висунуті звинувачення в діях, які не мають кримінального змісту".

Як об стіну горохом

Автори документу відзначили відсутність будь-якої реакції з боку влади на протести проти порушень прав людини. У зверненні наголошується, що засоби внутрішнього впливу для зміни ситуації на краще вичерпано. Один з ініціаторів звернення, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров сказав в інтерв'ю Deutsche Welle, що це звернення адресоване насамперед лідерами країн Євросоюзу, США та Канади.

Захаров вважає несправедливим щодо пересічних українців імовірне відтермінування підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС та лібералізації візового режиму з Євросоюзом: "Карати треба на країну, а державу. Точніше тих її окремих чиновників, які потурають незаконним переслідуванням, утриманню під вартою, катуванням тощо", - сказав Захаров. Він нагадав, що про факти порушень прав людини та політичні переслідування опонентів нинішньої влади "повідомляють засоби масової інформації, зарубіжні та вітчизняні експерти і йдеться в доповідях низки міжнародних правозахисних організацій.

Санкції? Навряд чи…

Раніше екс-доповідачка Моніторингового Комітету ПАСЕ Ханне Северинсен на запитання Deutsche Welle висловлювала сумнів у можливості застосування візових санкцій проти українських можновладців. За її словами, такі заходи Брюссель застосував проти президента Білорусі Олександра Лукашенка. Але тільки після виявлених західними спостерігачами кричущих порушень під час президентських виборів.

Євген Захаров також не очікує негайного блокування Євросоюзом в'їзду на його територію українських чиновників. Але він зазначив, що такі звернення громадськості "формують негативний імідж влади", що спричиняє міжнародний тиск на порушників прав людини. Захаров також послався на прецедент заморожування активів та блокування видачі віз російським можновладцям, причетним до переслідування та загибелі в ув'язненні правника Сергія Магнітського з боку Сполучених Штатів Америки.

На сайті Української Гельсінської спілки оголошений збір підписів під зверненням до "керівників усіх демократичних країн".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.