Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада активно повторює мантри про новий термінал

Газоват 5109 переглядів

Опубліковано - 14.06.2011 14:12 | Всі новини | Версія для друку

Влада активно повторює мантри про новий термінал
Влада активно повторює мантри про новий термінал
Україна планує побудувати термінал зрідженого природного газу (ЗПГ) на Чорному морі за 1,5 млрд доларів.

Про це в Нью-Йорку заявив глава Державного агентства України з питань інвестицій Владислав Каськів.

"Це зараз для нас питання національної безпеки, оскільки без підстав Росія відмовилася знизити ціну на газ",- заявив Каськів. - "У нас немає абсолютно жодних проблем із залученням інвестицій. Зацікавленість виразили найбільші світові енергетичні компанії".

За приблизними підрахунками вартість будівництва терміналу оцінюється в 1,5 млрд дол. Наразі стоїть питання інвестицій у проект: чи це буде держава, як основний споживач газу, чи приватний капітал, розповів Каськів.

За інформацією урядовця, вартість газу на об'єкті складатиме менше 200 дол. за 1000 кубометрів. Україна планує володіти близько 25% акцій такого підприємства і розглянути питання про залучення одного або групи інвесторів для управління рештою активів.

"Україна чекає, що термінал для обробки 2 мільярди кубометрів газу почне працювати в 2013 році", - відмітив Каськив, додавши, що місткість виросте до 5 млрд кубометрів до 2016 р, і до 10 млрд кубометрів до 2020 р.

За його словами, уряд України вивчає чотири місця на чорноморському узбережжі, включаючи порти в Одесі і Миколаєві. У планах Кабміну - закупівля ЗПГ з таких країн, як Азербайджан, з яким укладена попередня угода на постачання від 2 млрд до 10 млрд кубометрів на рік, і використання більшої частини ЗПГ для своїх внутрішніх потреб.

Нагадаємо, за словами голови правління "Газпрому" Олексія Міллера, компанія як і раніше не має наміру міняти формулу ціни на газ для України і прив'язувати її до інших видів енергоносіїв.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна продовжить переговори відносно диверсифікації постачань енергоносіїв, зокрема природного газу, з метою забезпечення енергетичної безпеки. На його думку, справедливою ціною на газ для України були б 200-220 дол. за 1000 кубометрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.