Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Дешевий газ” в обмін на що?

Газоват 4873 перегляди

Опубліковано - 15.06.2011 13:19 | Всі новини | Версія для друку

“Дешевий газ” в обмін на що?
“Дешевий газ” в обмін на що?
В обмін на нову знижку на газ Росія може отримати контроль над харківським підприємством “Турбоатом”, вважають експерти.

На їх думку, Києву буде легше розплатитися з Москвою підприємствами, ніж приєднанням до Митного союзу.

"Що дійсно готові гарантувати наразі росіянам українські парламентері, так це негласне політичне сприяння в отриманні контролю над стратегічними активами. Це, передусім, харківський завод атомного машинобудування "Турбоатом", в якому доля України складає 75% акцій", - вважають фахівці.

Про те, що Росія зацікавлена у розвитку цього підприємства, нещодавно заявляв глава "Росатома" Сергій Кирієнко. За його словами, Росія готова створити на базі заводу спільне підприємство з російським "Атоменергомашем" для виробництва нового покоління турбін для атомної промисловості.

Варто відзначити, що побудувати аналогічний завод з нуля, Росії знадобилося б не менше десяти років і мільярдні інвестиції. Тому 50% підприємства в обмін на газову знижку - це може бути неймовірно успішною угодою для російського атомпрому.

Проблемним питанням для України залишається недовготривалість таких знижок, адже формулу розрахунку ціни на блакитне паливо ніхто відміняти не планує. А це означає, що воно дорожчатиме пропорційно зростанню цін на нафтопродукти.

Інтерес Росії до українських стратегічних підприємств не обмежується "Турбоатомом". Москва проявляє зацікавленість і до "Зорі-Машпроекту", "Запорізького трансформатора" та "Мотор Січі". Контроль над ними може стати однією з умов зниження ціни на газ для Києва.

Нагадаємо, що наразі ціна на газ для України складає 295,6 долара за тисячу кубометрів. За даними українського Міненерго, прогнозована ціна на третій квартал складає з урахуванням знижки 350 доларів, на четвертий - 400 доларів і вище.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що в України немає потреби йти на поступки Росії в питанні перегляду ціни на газ. За його словами, те що прем'єр міністр Росії публічно визнав, що газовий контракт необхідно переглядати, свідчить про те, що країна ще має час щоб спокійно переглянути контракт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.