Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент дозволив олігархам покращити свій добробут

Газоват 5324 перегляди

Опубліковано - 17.06.2011 13:57 | Всі новини | Версія для друку

Парламент дозволив олігархам  покращити свій добробут
Парламент дозволив олігархам покращити свій добробут
Сьогодні, 17 червня, Верховна Рада дозволила використання видобутого в Україні газу для виконання договірних зобов’язань з експорту природного газу за чинними контрактами згідно з міжурядовими угодами.

За прийняття в цілому законопроекту № 8657 проголосувало 274 депутати при мінімально необхідних 226. ВР внесла відповідні зміни до закону про засади функціонування ринку природного газу.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що відповідно до контракту НАК Нафтогаз України і компанії Газпром від 19 січня 2009 року на купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках передбачено, що газ, який поставляється за ним, призначений для українських споживачів і не може реалізовуватися за межами України.

Разом з тим, відповідно до чинного законодавства, газ, який видобувається в Україні, повинен направлятися для потреб населення.

У зв'язку з відсутністю інших джерел газу Нафтогаз припинив поставки газу до Польщі, які здійснювалися в рамках контракту від 26 жовтня 2004 року між НАКом і Національною нафтогазовою компанією Polskie Gоrnictwo Naftowe i Gazownictwo SA (Польща).

При цьому ВР встановила, що суб'єкт господарювання, уповноважений урядом формувати ресурс газу для потреб населення, а також його дочірні підприємства мають право реалізовувати товарний природний газ на експорт в обсягах, визначених прогнозним річним балансом газу.

Для цих цілей законом також відкоректований термін "товарний природний газ". Крім того, парламент дозволив газодобувним підприємствам використовувати видобутий ними газ для власних потреб і технологічних потреб.

На думку авторів документа, це оптимізує витрати видобувачів газу, оскільки зараз вони змушені його купувати за цінами, встановленими Національною комісією регулювання електроенергетики як для промислових споживачів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.