Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович заявив, що він найбільш зацікавлений, щоб справ Тимошенко не було

Влада 3389 переглядів

Опубліковано - 21.06.2011 17:34 | Всі новини | Версія для друку

Янукович заявив, що він найбільш зацікавлений, щоб справ Тимошенко не було
Янукович заявив, що він найбільш зацікавлений, щоб справ Тимошенко не було
Президент Віктор Янукович заявляє, що як ніхто зацікавлений у тому, щоб імідж країни не страждав через заяви про політичні переслідування, зокрема екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав журналістам у Страсбурзі.

"Якщо ви мені задасте питання, я би зробив щось, щоб цього процесу (заяв про політичні переслідування) по Тимошенко не було", - заявив він.

"Я вам скажу, що я би зробив усе, щоб цього процесу не було взагалі, щоб він не існував, щоб ця так звана проблема, яка сьогодні мусується в суспільстві і світі, не існувала", - сказав Президент.

Янукович висловив свою особисту точку зору, що ця ситуація виникла через те, що у демократичному суспільстві не можна забороняти ні людині, ні будь-якій установі виступати на свій захист, відстоювати свої права.

"Тому ті заяви, які ми маємо сьогодні з боку Тимошенко чи, можливо, членів її уряду, про протиправні дії, вони є природними", - сказав Янукович.

Водночас він підкреслив, що не можна "змішувати політику і прикриватися нею", щоб уникнути кримінального переслідування, а рішення має приймати лише суд.

Янукович нагадав про лист Міністерства оборони Російської Федерації про борги ЄЕСУ, про міжнародний аудит. "Ми не можемо закривати на це очі", - сказав він.

"Тому, якщо говорити про Тимошенко, є питання, по яких до неї особисто є питання у слідства, а є питання, які є до деяких державних установ, до уряду за той період, коли вона працювала, і на ці питання треба знайти відповіді, і відповіді на це питання може дати лише суд", - сказав Янукович.

Водночас він констатував, що сьогодні система кримінального судочинства у державі недосконала, і саме тому, за словами Януковича, влада намагається якнайшвидше ухвалити новий Кримінально-процесуальний кодекс, щоб збільшити роль сторони захисту.

Він вкотре наголосив, що відповідь на запитання, чи винна Тимошенко, може дати лише суд.

Янукович підкреслив, що слідство завершується, захист підготував свої аргументи, і найближчим часом "ми у відкритому судовому засіданні побачимо, хто винен, а хто правий".

Відповідаючи на запитання, чи можна буде вважати вибори в Україні демократичними, якщо головний опозиційний політик буде засуджений і не зможе взяти у них участі, президент сказав, що сьогодні про це ще рано говорити. "Потрібно розділяти політику і верховенство права", - зазначив Янукович.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.