Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Створено фотокамеру, що дозволяє коригувати фокус вже після зйомок: нечітких знімків більше не буде

Технології 7330 переглядів

Опубліковано - 23.06.2011 18:52 | Всі новини | Версія для друку

31-річний Рен Нг (Ren Ng) впевнений, що його фотокамера зробить справжній переворот в фотографії
31-річний Рен Нг (Ren Ng) впевнений, що його фотокамера зробить справжній переворот в фотографії
Стартап з Кремнієвої долини, компанія Lytro, випустила фотокамеру, яка повинна зробити якщо не революцію, то вже точно переворот в області непрофесійної фотографії і назавжди закрити тему головного “косяка” всіх фотографів-аматорів - коли знято начебто добре, але без фокусу і мутно.

Нова фотокамера дозволяє скорегувати фокус вже після того, як знімок зроблений.

Під час перегляду фотографій з камери Lytro на комп'ютері можна легко перемикати фокус з заднього на середній або на передній план одним кліком.

Камера Lytro захоплює набагато більше світла під різними кутами, ніж звичайні фотоапарати. Це було досягнуто за допомогою спеціального сенсора - матриці мікролінз, чий принцип роботи еквівалентний використанню одночасно безлічі лінз, втиснутих в корпус одного фотоапарата, повідомляє "Руформатор".

Засновник і очільник Lytro, 31-річний Рен Нг (Ren Ng), виклав концепцію своєї технології на захисті кандидатської дисертації в Стенфордському університеті в 2006 році, відзначає The New York Times.

У тому ж році його робота виграла всесвітній конкурс на кращу докторську дисертацію в галузі комп'ютерних наук, яку провела Асоціація обчислювальної техніки (ACM). З тих пір доктор Нг намагається втілити свою ідею в реальний продукт і вивести його на ринок.

На проект уже пішло близько 50 млн. доларів. З самого початку вчений мріяв втиснути в один корпус 100 цифрових камер, і йому це, схоже, вдалося. Інвестори Lytro називають винахід проривом у фотографії.

По ідеї це повинно виливатися у величезні розміри файлів, проте засновник компанії стверджує, що файли будуть “важити” приблизно стільки ж, скільки середня цифрова фотографія. Вся обробка проводитиметься центральним процесором камери. А так як камера обладнана надто чутливими світловими сенсорами, то можна знімати в затемнених місцях навіть без спалаху.

Ціна камери поки не розголошується, але доктор Нг запевняє, що вона буде порівнянна з нинішніми моделями на ринку. Якщо кінцевий результат на пристроях виявиться таким же, як і на демонстраційних кадрах, $40-мільярдна індустрія фотокамер може відчутно похитнутися.

Щоб зрозуміти, як працює Lytro, треба клацнути мишкою (один раз) по тій частині фотографії, на яку ви хочете навести фокус. Подвійне клацання збільшує зображення.






Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.