Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Європі з’явився “бензиновий туризм”

Світ навколо нас 4130 переглядів

Опубліковано - 27.06.2011 12:30 | Всі новини | Версія для друку

У Європі з’явився “бензиновий туризм”
У Європі з’явився “бензиновий туризм”
75 відсотків бензину, яким заправляються водії у Люксембурзі, вивозиться за кордон - до Франції, Бельгії та ФРН.

Завдяки низькому податку на пальне "Бензиновий туризм" перетворився тут на вигідну індустрію.

У невеличкому селищі Вассербілліг машини гудять так немовби на 5-му авеню в Нью-Йорку. Втім, більшість водіїв приїхали сюди зовсім не для того, щоб милуватися місцевими краєвидами. Селище розташоване на самісінькому кордоні з Німеччиною. Отже більшість мандрівників прибули сюди з цілком конкретним завданням. "Це справді виходить вигідно. Тим більше, що я все одно подорожую на вихідних, а заправляючись тут ще й поєдную корисне з приємним", - пояснює один з німецьких водіїв.

Мер незадоволений

У люксембурзькому містечку вже збагнули великий потенціал бензинового бізнесу. Тут розташовано вже 11 бензозаправок і це, вочевидь, ще не межа. Одначе селищний голова Густ Стефанетті "бензиновим гостям" не дуже радий. "У нас тут страшний автомобільний рух і це не завжди приємно. Постійно стоїть шум і мешканці, звичайно, цим не дуже задоволені", - пояснює він.

Одначе заробляють на цьому не лише власники автозаправок, але й місцеві магазини, ресторани та кафе. Більшість "бензинових туристів" все ж зупиняються на годину чи дві в місті і не проти легкого обіду чи кави з тістечком. За дешевшим бензином, ціна якого 1 євро 15 центів (на 30 центів дешевше, ніж у Німеччині) приїздять сюди і великі фури, а також туристичні автобуси. Тим не менше, як довго триватиме цей "паливний рай" ніхто сказати не може.

Критика з Брюсселя

У Єврокомісії ситуацією вкрай незадоволені, побоюючись за шкоду довкіллю. Тож Брюссель вже неодноразово закликав уряд Люксембурга підвищити ціни на бензин. Водночас власник однієї з автозаправок вважає, що Єврокомісії доведеться компенсувати потенційні збитки. "В принципі Люксембург добре на цьому заробляє. Навіть з низькою ціною, просто за рахунок кількості. Якщо це заберуть - ЄС матиме якось це компенсувати. Хочемо ми, щоби це сталося чи ні, це вже цілком інше питання", - каже він.

Поки однак черги на автозаправках залишаються довгими, а отже люксембуржці можуть вільно заробляти на різниці у ціні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.