Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Завтра Янукович здасть Кремлю українську ГТС?

Влада 4759 переглядів

Опубліковано - 27.06.2011 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Завтра Янукович здасть Кремлю українську ГТС?
Завтра Янукович здасть Кремлю українську ГТС?
Київ погодився на створення спільної з “Газпромом” керуючої структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи.

Про це повідомляє російська "Независимая газета" з посиланням на джерело, яке було свідком неформальної зустрічі президента Віктора Януковича з російським прем'єром Володимиром Путіним у суботу в Криму.

Газета зазначає, що 28 червня в Москві планується засідання українсько-російської міждержавної комісії під керівництвом президентів Дмитра Медведєва і Віктора Януковича.

Джерела видання стверджують, що Київ знайшов аргументи, що дозволяють знизити напруженість в українсько-російських відносинах, не відмовляючись при цьому від євроінтеграції.

"Наша сторона наповнила конкретним змістом квітневу пропозицію Віктора Януковича про формат "3+1", в якому Україна могла б ефективно співпрацювати з Митним союзом", - сказав один з обізнаних чиновників.

За його словами, мова йшла про проектний підхід до співпраці: "Щоб не застосовувати загальні правила, а в кожній окремій сфері та галузі реалізовувати окремі взаємовигідні проекти".

Джерело заявило, що Київ погодився на створення спільної з "Газпромом" керуючої структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи.

Експерти не виключають, що в ході засідання міждержавної комісії буде прийняте рішення про спільне управління ГТС.

"Нам потрібно вибирати з двох зол: або ціна на газ починаючи з четвертого кварталу вище 400 доларів за тисячу кубометрів, або спільне управління. Другий варіант дозволить не тільки збільшити обсяг транзиту російського газу по українській території, але і підвищити ставку транзиту. Це додаткові доходи", - цитує видання одного з чиновників.

До речі, днями українські агентства оприлюднили аналітичну довідку, яка свідчить, що уряд має намір майже в два рази підвищити вартість послуг з транзиту.

Відповіді російської сторони ще не було. Передбачається, що питання буде розглядатися в ході переговорів глав держав.

Очікується також, що після засідання українсько-російської міждержавної комісії сторони озвучать умови спільного використання Керченської протоки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.