Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москаль вважає, що корумповані суди не можуть судити Луценка

Скандал 4732 перегляди

Опубліковано - 29.06.2011 10:29 | Всі новини | Версія для друку

Москаль вважає, що корумповані суди не можуть судити Луценка
Москаль вважає, що корумповані суди не можуть судити Луценка
Печерський районний суд м. Києва не має права розглядати кримінальну справу проти Юрія Луценка.

Про це заявив народний депутат України Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Печерський районний суд не має права розглядати кримінальну справу проти Юрія Луценка, так само, як і Апеляційний суд м. Києва розглядати апеляцію, оскільки обидва ці суди замішані в корупційних земельних схемах, виявленими підрозділами по боротьбі з економічною злочинністю МВС у 2009р. Саме в цей час МВС очолював Ю.Луценко», – наголошує Геннадій Москаль.

За його словами, саме з цієї причини необхідно зробити відвід не тільки судді С.Вовку, а всьому складу Печерського райсуду й передати кримінальну справу на розгляд в інший суд за межами міста Києва.

На неодноразові звернення Москаля до Генпрокуратури, Вищої ради юстиції та Вищої дисциплінарно-кваліфікаційної комісії суддів щодо причетності судді С.Вовка до корупційних земельних схем та порушення в зв’язку з цим кримінальної справи відповіді так і не надійшло.

Тому нардеп розпочав власне депутатське розслідування, в ході якого з’ясував, що з 2009р. Печерський райсуд перебуває «на гачку» у влади. При президентстві Віктора Ющенка він приймав рішення на користь то Секретаріату Президента, то Кабміну України, а після останніх президентських виборів – на користь нинішньої влади. У відповідь на таку лояльність правоохоронні органи не розслідують цілу серію кримінальних справ із нечуваної земельної корупції та викрадення завідомо неправосудних судових рішень, що мали місце в Печерському райсуді та Апеляційному суді Києва.

Так, на офіційному сайті Харківської облдержадміністрації досі розміщене повідомлення начальника Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайла Клепача про махінації при наданні земельних ділянок. Надаємо його текст повністю:

«Інформація про виявлені порушення земельного законодавства при наданні у використання земельних ділянок

1. При вивчені документів встановлено, що за допомогою фіктивних рішень Печерського суду м. Києва ОК «ЖБК «Вікторія» незаконно заволоділо 70 га та 140 га землі, яка належала Данилівському дослідному державному лісовому господарству Українському ордена «Знак пошани» ГІДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Висоцького Г.М. Тобто надані до Державного земельного кадастру посадовими особами ОК «ЖБК «Вікторія» рішення, Печерським судом м. Києва ніколи не виносились. За фактом підроблення та використання одного з зазначених рішень суду прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу № 50-5569 за ознаками складу злочину ч.ч.1,3 ст.358 КК України, а також ч.4 ст.190 КК України за фактом заволодіння невстановленими особами земельної ділянки.

Крім того, у зв'язку з діями посадових осіб Управління земельних ресурсів в Дергачівському районі Харківської області по виготовленню, реєстрації та видачі спірного Державного акту ЯЖ № 461576 на право власності на земельну ділянку 70 га, Дергачівською прокуратурою Харківської області порушено кримінальну справу № 37090033 за ознаками складу злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

На теперішній час ОК «ЖБК «Вікторія» ці землі продало підставним підприємствам «Харківська Швейцарія» та «Харківська Швейцарія Люкс», які в свою чергу почали реалізацію ділянок громадянам за комерційною ціною від 2000 до 5000 доларів США за сотку.

Також при подальшому розгляді документів та заготовки різних рішень судів міста Харкова по наданню у власність земельних ділянок ОК «ЖБК «Аркадія», ЖБК «Гея» (Дергачівською прокуратурою порушено кримінальну справу № 37090064 по факту зловживання своїми обов'язками посадовими особами Солоніцевської селищної ради під час надання земельної ділянки площею 54 га ЖБК «Гея» за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України), ЖБК «Меркурий», ЖБК «Рижовский» та ЖБК «Добробут» на багато сотень гектарів у тому числі корисних копалин та свердловин.

2. УДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області проведена перевірка додержання вимог земельного законодавства, в ході якої встановлені порушення вимог п. 2 ст. 20, ст. 57, п. 5 ст. 116, ст.ст. 149, 151 Земельного Кодексу України видано ряд розпоряджень про передачу в оренду земельних ділянок лісового фонду, які знаходились в постійному користуванні Державного підприємства «Зміївське лісове господарство». Загалом в порушення чинного земельного законодавства по 9 договорам оренди 8 юридичним особам (ІШ 2Авікір», ІШ «КАРГИ», АТЗТ «Кумір», ТОВ «Терра –Плюс», ТОВ фірма «Зміїв – Білдінг», ГШ «Аравана», ДП «Завод хімічних реактивів НТК Інституту Монокристалів») передано в оренду земельні ділянки, які визначені в договорах як землі рекреаційного призначення, загальною площею 16,9 га, з них: 14,1 га - землі лісового фонду; 2,8 га - землі запасу Задонецької сільської ради.

Згідно вимог п. 4 Порядку визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 17.11.1997 № 1279, відшкодування втрат лісогосподарського виробництва, спричинених вилученням лісових угідь для цілей, не пов'язаних із веденням лісового господарства, провадиться юридичними особами в двомісячний термін після затвердження в установленому порядку проекту відведення їм земельних ділянок.

Як наслідок, в порушення ч. 2 ст. 207 Земельного Кодексу України спеціальними фондами місцевих бюджетів недоотримано фінансових ресурсів (по укладеним договорам оренди) на суму 2 446 009 гри., які мали надійти від орендарів на спеціальні рахунки місцевих рад в якості відшкодування втрат лісогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель. Згідно вимог ст. 209 Земельного Кодексу України, втрати лісогосподарського виробництва мають надійти на рахунки наступних рад: Харківської обласної ради 25% - 611509 грн. Зміївської районної ради 15% -366900 грн. та Задонецької сільської ради 60% - 1467600 грн.

3. Також проведена перевірка законності виділення посадовими особами Харківської районної державної адміністрації 350 земельних ділянок, площею 2 га кожний, які розташовані за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради Харківської районної державної адміністрації Харківської області для ведення особистого селянського господарства.

В ході перевірки встановлено, що Харківською районною державною адміністрацією передано в оренду ПП «Доро» земельну ділянку площею 705,5590 га ріллі за рахунок земель категорії сільськогосподарського призначення сільськогосподарських угідь (договір оренди землі від 3 0.10.2006, зареєстрований Харківським районним відділом ХРФ 1111 «Центр ДЗК при Держкомземі України» за №040670300019), які розташовані за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради.

Розпорядженням Харківської районної державної адміністрації № 1575 від 04червня 2008 року, за згодою орендаря ПП «Доро», надано дозвіл 350 громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (для передачі їх у власність).

Розпорядженням Харківської районної державної адміністрації № 196 від 10 лютого 2009 року, на підставі клопотання директора ПП «Доро» та заяв громадян, зацікавлених у приватизації земельних ділянок на території Кулиничівської селищної ради, затверджено проекти землеустрою та передано безоплатно у власність 350 громадянам земельні ділянки загальною площею 697,5082 га ріллі та внесено зміни в договір оренди землі з ПП «Доро», що залишилось у користуванні ПП «Доро» земельну ділянку загальною площею 22,1430 га з яких сільськогосподарських угідь 2,2621 га ріллі, несільськогосподарських угідь - 29,8809 га, у тому числі: господарських шляхів - 6,5062 га, полезахисних лісових смуг - 13,3747 га.

На теперішній час опитано частину громадян, які повідомили, що у 2008 року до них звернулись знайомі з проханням надати копії паспортів та ідентифікаційних кодів, з метою оформлення на них земельних ділянок. Де знаходяться земельні ділянки їм не пояснили та хто буде займатися оформленням документів їм також не відомо. За використання документів зазначених осіб знайомі надали їм винагороду у розмірі від 1000-1500 грн.

Начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач».

За даним фактом Москаль звернувся з відповідними депутатськими зверненнями до Генпрокуратури України, Прокуратури Києва та Прокуратури Харківської області.

Відповіді йому мають надійти у визначений законодавством термін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.