Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Вперед» навчить людей їх цивільним правам і способам захисту

За право людини 4393 перегляди

Опубліковано - 1.07.2011 15:40 | Всі новини | Версія для друку

«Вперед» навчить людей їх цивільним правам і способам захисту
«Вперед» навчить людей їх цивільним правам і способам захисту
Сьогодні, 1 липня, у Київському Будинку вчителя відбулася Третє засідання Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції «Вперед». Активісти підбили підсумки першого етапу акції і прийняли плани на найближче майбутнє.

Як повідомив оргкомітет акції, у засіданні взяли участь близько 400 учасників, які представляють майже 300 громадських організацій і профспілок. Рішення про проведення Третьої Народної колегії «Вперед» було ухвалене 19 травня, під час проведення Весняного маршу протесту, організованого акцією. Нагадаємо, тоді під стінами Верховної Ради України протестували близько 5 000 осіб з усіх регіонів.

Учасники засідання відзначили, що акція «Вперед» пройшла перший етап становлення, склалася як громадянська сила. Проте, незважаючи на те, що окремі вимоги під тиском суспільства все ж враховуються, влада не готова змінити підходи до реформ. Тривають спроби втілити в життя антисоціальні експерименти – такі, як пенсійна реформа, зміни у трудовому і житловому законодавстві, репресивний законопроект про детінізацію зарплат. Крім того, набрання чинності довгожданими змінами до податкового законодавства відкладається ще на півроку – до 1 січня 2012 року.

На думку голови Народної колегії, народного депутата України Наталії Королевської, змусити владу реагувати - недостатньо. Необхідно змусити владу діяти. «Моя відповідь складається з трьох завдань, які ми маємо перед собою висунути: самоорганізація, самозахист і агітація, інформування громадян про їх права і свободи», - повідомила Королевська.

За підсумками засідання учасники Народної колегії прийняли резолюцію, в якій ухвалили розпочати реалізації другого етапу безстрокової Всеукраїнської громадянської акції «Вперед», розпочати розробку другого пакету законодавчих ініціатив «Народна реформа» - «Боротьба з корупцією і детінізація економіки», виробити загальну позицію акції щодо земельної реформи, змін до Трудового і Житлового кодексів.

Також «Вперед» планує провести кампанію з навчання максимальної кількості людей справи їх цивільним правам і способам захисту. Для цього вже створена і діє мережа постів «Народної варти», Комітетів самозахисту для розповсюдження позитивного досвіду боротьби з беззаконням контролюючих органів.

У найближчих планах – пікетування Верховної Ради і місцевих державних адміністрацій у день голосування в другому читанні законопроекту про пенсійну реформу. З 8 до 14 вересня активісти «Вперед» планують провести «Народну варту» із запрошенням урядовців і представників парламентської більшості для звіту про свою діяльність. Також на 22 вересня заплановано проведення розширеної Народної колегії акції «Вперед» у вигляді мітингу протесту «Осінній наступ».

«Наша головна мета - створити альтернативу розвитку країни, кадрову альтернативу, альтернативу нових ідей і правильних рішень. За ці два літні місяці нам необхідно підготуватися, навчитися обстоювати свою правоту, добиватися потрібних і важливих для суспільства, а не для влади, цілей», - сказала Королевська.

Вона вважає, що, реалізувавши цілі з самоорганізації, самозахисту та інформування суспільства, після активного літа, для влади настане гаряча осінь. «Немає у світі таких фортець, які не міг би узяти народ. Ми тільки на початку шляху, і головне для нас - з нього не зійти», - підкреслила голова Народної колегії акції «Вперед».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.