Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дипломатичний скандал між Україною і Чехією триває

Світ навколо нас 5032 перегляди

Опубліковано - 1.07.2011 18:01 | Всі новини | Версія для друку

Дипломатичний скандал між Україною і Чехією триває
Дипломатичний скандал між Україною і Чехією триває
Чехiя від 1 липня закривала вiзовий вiддiл генерального консульства в Донецьку. У Празі це називають вимушеним кроком і пов’язують із попередніми конфліктами на дипломатичному рівні.

Від першого липня чеське консульство в Донецьку не видасть вже жодної візи.

«У тім річ, – каже речник чеського міністерства закордонних справ Віт Коларж, – що ми змушені вжити таких заходів, хоча й усвідомлюємо, що вони не на користь ані пересічним українцям, ані підприємцям, ані туристичним агенціям».

Те, що відбувається в київських кулуарах, є, на думку Коларжа, продовженням кількамісячної «холодної війни» між Україною та Чехією. Він нагадує, що від лютого українська сторона не спромоглася дати згоди на приїзд чеського генерального консула, а крім того – всіляко зволікає з видачею потрібних документів двом працівникам консульства. У поясненні чеського МЗС мовиться: «...зважаючи на ці причини, консульство у Донецьку не може кваліфіковано і вчасно розглядати візові заяви українських громадян».

Чи залишиться посольство?

З анонімних дипломатичних джерел, на які посилається газета Lidové noviny, відомо, що проблема є значно глибшою.

У зовнішньополітичному відомстві Чехії обговорюються варіанти обмеження чинності або й закриття представництв в Україні, включно з посольством. Чеські дипломати наголошують, що на українські документи марно чекає одинадцять працівників київського, львівського та донецького представництв, а семеро з них мали б опікуватися саме візовою проблематикою. У міністерстві закордонних справ переконані, пишуть Lidové noviny, що Київ свідомо загострює «дипломатичний конфлікт», який спричинено наданням політичного притулку колишньому міністру Богдану Данилишину.

Тим часом, у міністерстві закордонних справ України повідомили, що дипломатичного конфлікту немає. За словами речника МЗС, Україна узгодила кандидатуру чеського генконсула в Донецьку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.