Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рекорди правосуддя. Захисникові Тимошенко суд виділив один день на ознайомлення зі справою

Пістолетне право 4252 перегляди

Опубліковано - 4.07.2011 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Рекорди правосуддя. Захисникові Тимошенко суд виділив один день на ознайомлення зі справою
Рекорди правосуддя. Захисникові Тимошенко суд виділив один день на ознайомлення зі справою
Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко та її захист отримали лише один день на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Враховуючи обсяг матеріалів кримінальної справи й те, що захиснику Миколі Титаренку надано можливість ознайомитися з кримінальної справою, суд на місці постановив: задовольнити клопотання частково і у зв’язку з чим оголошується перерва до 6 липня до 10:00", - сказав головуючий у судовому засіданні суддя Родіон Кірєєв.

Таке рішення було оголошено після того, як прокурорська сторона надала суду довідку про те, що Юлія Тимошенко та її захист мали можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

"Ця довідка так сама сфальшована, як і кримінальна справа. Мене кожен день викликали на допити, які тривали по 6-7 годин. Одночасно з допитами не можна ознайомлюватися з матеріалами справи. Це вирок українській системи, яку побудував режим. Я з ним категорично не погоджуюсь", - заявила Юлія Тимошенко.

Тимошенко заявила, що Печерський районний суд Києва, відмовляючи захисту у можливості ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, порушує норми Кримінально-процесуального кодексу.

"Суд, незважаючи на пряме зобов’язання дати час на ознайомлення, надав всього лише один день – завтра – для того, щоб міг мій новий захисник ознайомитися зі справою", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам після судового засідання.

Лідер партії "Батьківщина" переконана в неможливості ознайомлення з матеріалами справи за такий час. "Це значить, що йому потрібно за завтрашній день прочитати більше 4 тисяч сторінок. Це правосуддя? Ні, це не правосуддя", - підкреслила вона.

"На таких речах можна робити висновок, що якщо суддя дає один день, він хоче, щоб захист був не підготовлений, не озброєний, а я не могла нормально захищатись", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Як відомо, захист Юлії Тимошенко просив розглянути і задовольнити клопотання про надання одного місяця на ознайомлення Миколою Титаренком з матеріалами справи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.